Η “Μακεδονία” ανοίγει το διάλογο  για την ανάπτυξη της περιφέρειας 

Η “Μακεδονία” ανοίγει το διάλογο για την ανάπτυξη της περιφέρειας μέσα από έναν κύκλο ημερίδων που διοργανώνει στις πρωτεύουσες των νομών της Μακεδονίας και της Θράκης υπό το γενικό τίτλο “Οι δρόμοι της ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα”.

Για σημειολογικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους επιλέξαμε ως πρώτο σταθμό αυτής της προσπάθειας τον ακριτικό νομό Έβρου, την εσχατιά της Ελλάδας, που θα αποτελέσει το κέντρο των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα και όχι μόνο. Η ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού και του διευρωπαϊκού άξονα 9 φέρνει την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση αναπνοής από τις αγορές των Βαλκανίων και των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Ενέργεια και μεταφορές θα τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης στην ημερίδα που θα πραγματοποιήσει η “Μ” την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη με θέμα “Νομός Έβρου: Κόμβος συνδυασμένων μεταφορών και ενέργειας”. Συνδιοργανωτής μαζί με τη “Μ” είναι το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Έβρου, ενώ την ημερίδα έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Έβρου και ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Εισηγήσεις θα κάνουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπρόεδρος του δ.σ. της ΔΕΠΑ Μιχαήλ Καραμίχας, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ΕΛΠΕ-ΘΡΑΚΗ Χρήστος Δήμας, ο διευθύνων σύμβουλος της “Εγνατία Α.Ε.” Δημήτριος Κωτούλας, ο πρόεδρος τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του ΔΠΘ, δρ. Διονύσης Χιόνης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Έβρου Νίκος Δαστερίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιώργος Αλεξανδρής, ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης και ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Σταμάτης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Alexander”, ενώ στο φουαγιέ του χώρου θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού με ιστορικά πρωτοσέλιδα της “Μακεδονίας”.

Την επόμενη Κυριακή 2 Μαρτίου η “Μακεδονία της Κυριακής” θα κυκλοφορήσει ένα ειδικό αφιέρωμα 64 σελίδων, με θέματα και αρθρογραφία σχετική με τα αναπτυξιακά ζητήματα του νομού Έβρου, καθώς και με ρεπορτάζ από τις εργασίες της ημερίδας της “Μ” στην Αλεξανδρούπολη. Το ένθετο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άρθρα των υπουργών Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα, Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια και Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη. Επιπλέον στο ένθετο φιλοξενούνται άρθρα του γ.γ. της περιφέρειας ΑΜΘ Δημήτρη Σταμάτη, του προέδρου της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου Γιώργου Μηνόπουλου, του νομάρχη Έβρου Νίκου Ζαμπουνίδη και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιώργου Αλεξανδρή, ρεπορτάζ για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, συνέντευξη του γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γιώργου Βλάχου κ.ά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s