«Είσαι σπαστικιά»!

«Παρκάρατε πάνω σε ράμπα αναπήρων». Για να είμαι ειλικρινής, όταν ξεστόμισα αυτή τη φράση δεν περίμενα θετική αντίδραση από τον οδηγό του ΙΧ που σταμάτησε δίπλα μου. Περίμενα να με αγνοήσει, στην καλύτερη περίπτωση. Αντ’ αυτού, μου ζήτησε συγνώμη και έκανε μια μανούβρα για να αφήσει ελεύθερη τη διάβαση. Μάλωσα τον εαυτό μου, γιατί ήμουν προκατειλημμένη και συνέχισα το δρόμο μου.

Μετά από λίγο βλέπω τον κύριο της προηγούμενης σκηνής να μπαίνει στην τράπεζα  όπου είχα πάει, να έρχεται με επιθετικό ύφος και να μου λέει (στον ενικό): «Δεν μου άρεσε καθόλου το ύφος σου»!Εγώ: «Συγνώμη;». Αυτός: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που μου μίλησες». «Μου ζητάτε το λόγο;»- «Ναι, έχεις πρόβλημα;» μου λέει έτοιμος για τσαμπουκα! «Έχω πρόβλημα που παρκάρατε σε ράμπα αναπήρων» του λέω, αλλά αυτός συνεχίζει: «Είσαι σπαστικιά»! μου λέει και μένω εμβρόντητη. Φοβερό επιχείρημα ε; Αυτός κλείνει τη ράμπα, εγώ το διαπιστώνω, αλλά είμαι υπόλογη επειδή δεν έχω ύφος γατούλας και δεν τον παρακαλάω γονυπετής να αφήσει ελεύθερη τη διάβαση! Αυτός συνεχίζει να ωρύεται στην τράπεζα. «Ξέρω εγώ, άλλο είναι το πρόβλημά σου». «Φανταστείτε (εγώ, εκεί, επιμένω στον πληθυντικό….) τι πρόβλημα θα είχε ο ανάπηρος όταν δεν μπορεί να περάσει με το καρότσι» του λέω εγώ και τότε αποφασίζει εντελώς δημοκρατικά και ώριμα ότι «δεν θα ανοίξω συζήτηση μαζί σου, μη μου απευθύνεις το λόγο»!

Τελικά δεν τον «χάλασε» ούτε το ότι ελαφρά τη καρδία έκλεισε τη ράμπα, «κλειδώνοντας» τους ανθρώπους που κινούνται με καροτσάκια στους τέσσερις τοίχους. Δεν τον χάλασε καν να μάθουν και άλλοι άνθρωποι για την καφρίλα του. Μόνο το ότι είχα ύφος.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Είσαι σπαστικιά»!

  1. Παράθεμα: “Σπαστικοί” όλου του κόσμου ενωθείτε | Sofi'Stories

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s