Κοντεύουμε για το σημείο G;

Το σημείο G, που ονομάστηκε έτσι από το γερμανό γυναικολόγο Ernst Grafenberg,  έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα (και αρκετά ζευγάρια) εδώ και πάνω από 60 χρόνια. Υπάρχει; Δεν υπάρχει; Κι αν υπάρχει που είναι; Και πως το φτάνει κανείς; Αυτά για όσους τολμούσαν να το συζητούν. Γιατί για τους περισσότερους ήταν απλώς ένα θέμα ταμπού. Τα ίδια και με το Grexit. Πριν από δύο χρόνια όποιος τολμούσε να προβάλλει ενστάσεις απέναντι στην ορθοδοξία του μνημονίου ήταν αιρετικός, όποιος δε έλεγε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να κουρευτεί ήταν καταδικασμένος να καεί στην πυρά. Αν κάποιος τρελός έλεγε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ήταν καταδικασμένος στην Κόλαση του Δάντη και του Ιερώνυμου Μπος μαζί.  Ξαφνικά (ξαφνικά μαθαίνουμε, όχι ότι ξαφνικά συμβαίνει), η ΕΚΤ, οι ελληνικές τράπεζες και οι ξένες εταιρείες εν Ελλάδι προετοιμάζονται, το ίδιο και οι «αγορές». Ο ελληνικός τύπος γράφει ή μάλλον προειδοποιεί για το τι μας περιμένει  την επόμενη μέρα από την έξοδο της χώρας από το ευρώ (σαν να ναι σχεδόν βέβαιο, εκτός εάν…)

Πηγή: Εconomist 19th May

Από τις 7 Μαϊου το Grexit (Greece+exit) είναι η νέα ορολογία της μοδός που χρησιμοποιεί ο διεθνής τύπος (κάποιοι μιλούν ήδη και για Eirexit, Porxit, Spaxit and Ixit αλλά το δικό μας είναι το πιο εύηχο, ίσως και το πιο πιθανό). Εκεί κάποιοι προσπαθούν να φοβίζουν όχι την Ελλάδα αλλά την Ευρώπη. «Πόσο θα κοστίζει η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη;», «Μήπως οι Έλληνες τα καταφέρουν καλύτερα εκτός ευρώ και γίνουν παράδειγμα και για άλλες χώρες;». Χθες μάθαμε και το Geuro, το κατά Deutsche Bank «Ελληνικό ευρώ»  ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank,Τόμας Μάγερ προτείνει εν ολίγοις να πληρώνουμε εμείς στο εσωτερικό με Geuro και να αναλάβουν οι εταίροι να πληρώνουν το χρέος που έχουμε σε Euro με Euro.

Μήπως τελικά είμαστε κοντά στο σημείο G? Και αν ναι, πιστεύει κανείς ότι θα νιώσουν οργασμό η διακορευμένη από τον Δία Ευρώπη ή η πολλαπλώς βιασθείσα από τους Έλληνες Ελλάδα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s