Μετακομίζει ανατολικά το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Ν.Α. Ευρώπη

Επί 15 χρόνια, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη -ένα δίκτυο επιχειρηματιών και επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή- είχε την έδρα του στη Θεσσαλονίκη.Πλέον, ο φορέας πρόκειται να μεταφέρει την έδρα του στην Κωνσταντινούπολη, επειδή το ελληνικό Δημόσιο σταμάτησε να καλύπτει τα τελευταία δύο χρόνια τα λειτουργικά του έξοδα (της τάξης των 50.000 ευρώ ετησίως).Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου, κ. Ν. Ευθυμιάδης, προσθέτοντας ότι η Τουρκία άδραξε την ευκαιρία (μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών της γείτονος, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου), προσφέροντας επιχορήγηση 200.000 ευρώ ετησίως. Από 1ης Ιουνίου, τις θέσεις των δύο προέδρων θα αναλάβουν οι επιχειρηματίες Halil Kulluk («Intekno», Τουρκία) και Alex Munteanu («Dragon Capital», Ουκρανία).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Business Advisory Council for Southeastern Europe ή BAC SEE) ιδρύθηκε το 1997, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του SECI (Southeast European Cooperative Initiative) και αργότερα του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Stability Pact for Southeastern Europe).
Λειτουργεί συμβουλευτικά ως προς τις κυβερνήσεις της περιοχής, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (Παγκόσμια Τράπεζα, EBRD, ΕΤΕπ κοκ.) και αναπτυξιακούς οργανισμούς (ΟΟΣΑ, ΟΑΣΕ) σε θέματα που άπτονται του σχεδιασμού για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάπτυξη.
ΣΧΡ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s