Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά- Kavala Air Show

Αεροπλάνα, υδροπλάνα, ελικόπτερα, αερόστατα θα γεμίσουν τον ουρανό της Καβάλας 22-24 Ιουνίου σε ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα, στο 2ο Kavala Air Show. Σύγχρονα αεροσκάφη με δορυφορικά συστήματα ναυτιλίας, αεροσκάφη της εποχής του Β Παγκόσμιου Πολέμου, μονοθέσια αεροσκάφη, που μπορούν να προσγειωθούν οπουδήποτε. Αεροσκάφη ακροβατικά, αεροσκάφη εκπαιδευτικά, ψεκαστικά, αντιχαλαζικά και κάθε μορφής ιπτάμενες συσκευές

Με την προτροπή «Σηκώστε το κεφάλι ψηλά» ως μότο, το Kavala Air Show φιλοδοξεί να προσφέρει θέαμα στο κοινό, και παράλληλα στοχεύει να προβάλλει τουριστικά την Καβάλα, όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και σε όσους παρακολουθήσουν τις αεροπορικές επιδείξεις από την τηλεόραση. Πέρσι, πρώτη χρονιά της διοργάνωσης παρακολούθησαν το θέαμα περισσότεροι από 20.000 θεατές, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί. Μάλιστα έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν ως επισκέπτες 70 ερασιτέχνες πιλότοι με τα αεροπλάνα τους από το εξωτερικό, από το Ισραήλ μέχρι την Αγγλία.
Στο 2ο Kavala Air Show συμμετέχουν ομάδες επίδειξης από, την Αυστρία την Ιταλία, την Σερβία και την Βουλγαρία, με σύγχρονα αεροσκάφη, αλλά και αεροπλάνα της δεκαετίας του ’40, μονοθέσια, ακροβατικά εκπαιδευτικά, ψεκαστικά, αντιχαλαζικά και γενικά κάθε μορφής ιπτάμενες συσκευές, ακόμα και αερόστατα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και πτήσεις μαχητικών Jet F16 που θα κάνουν επίδειξη μιας αερομαχίας χαμηλού προφίλ. Τα αεροσκάφη θα εκτελέσουν τρία είδη επιδείξεων (mission display, aerobatics, Fly past) και το θέαμα θα είναι ορατό κατά μήκος του κόλπου της Καβάλας, στην παραλιακή οδό και το λιμάνι, αλλά και σχεδόν από κάθε μπαλκόνι και ταράτσα της πόλης, που βλέπει προς τη θάλασσα.
Σημειωτέον ότι το Air Show της Καβάλας είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα και με άριστα το 7 η διεθνής ομοσπονδία Air Shows το βαθμολόγησε με 5. Σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και η Ολλανδία, υπάρχει παράδοση σχεδόν ενός αιώνα, πραγματοποιούνται δεκάδες διοργανώσεις επιδείξεων αεροσκαφών, και αποτελούν σημείο αναφοράς, τόσο για το κοινό που δεν είναι εξοικειωμένο με το θέαμα όσο και για τους λάτρεις του λεγόμενου «αεροπορικού τουρισμού».

Για τη διοργάνωση συνεργάστηκαν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος, το Επιμελητήριο, η Ένωση Ξενοδόχων και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, με την υποστήριξη της σχολής πιλότων Egnatia Aviation και του ελληνικού παραρτήματος της ΑΟΡΑ (Aircraft Owner Pilot Association)

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Το απόγευμα της Πέμπτης και ώρα 18:00 21 Ιουνίου 2012 θα ξεκινήσει την λειτουργία της και μέχρι την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 και ώρα 17:00  (διακοπτόμενα) στατική αεροπορική έκθεση στον ανοικτό παραλιακό δρόμο έμπροσθεν και εντός του κτηρίου (φουαγιέ αμφιθεάτρου) της ΠΕ Καβάλας αντίστοιχα. Εκεί θα προβάλλονται στο κοινό ελεύθερα πέραν του δυναμικού των τριών Κλάδων των ΕΔ και το έργο και τα προϊόντα αεροπορικών και συναφών επιχειρήσεων.

Παρασκευή 22 – Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Οι κύριες πτητικές επιδείξεις (Flying display) προγραμματίστηκαν για τις 22 Ιουνίου 2012 (Παρασκευή) ως ημέρα τελικής δοκιμής μεταξύ 18:00 – 21:30 και 23 Ιουνίου 2012 (Σάββατο) ως κύρια επίδειξη μεταξύ 18:00-21:30. Θα πραγματοποιηθούν σε δύο σκέλη, με εναέρια μέσα που θα εκτελέσουν τρία είδη επιδείξεων (mission display, aerobatics , Fly past ) ανάλογα με τον ρόλο τους και την εξουσιοδότηση των φορέων που ανήκουν.

α  Τομέας Ενόπλων Δυνάμεων και Κρατικών Φορέων ΣΞ/ ΠΝ / ΓΕΑ / ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ με περισσότερα των οκτώ (8)εναέρια μέσα στο σύνολο ( MISSION DISPLAY )

 β  Τομέας Πολιτικής Αεροπορίας με περισσότερα των δεκαοκτώ (18) εναέρια μέσα στο σύνολο ( MISSIONDISPLAY ) AEROBATICS: Red Bull / B 105 (AUSTRIA) [1] – Aero club GALEB [1] (SERBIA) – WLF ( ITALY) [3] – AERO CLUB ROMANIA [4]– SVILEN IVANOF (BULGARIA) [1]. FLY PAST: EGNATIA AVIATION (2 FLIGHT SECTION DA-40, 42, S 300) [6], A-26 DUGLAS [1], DIAMONT DA 42 MPP [1] AERO CLUB ROMANIA PARATROOPERS – RED BULL PARAGLIDERS

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Στις 24 Ιουνίου 2012 (Κυριακή) θα πραγματοποιηθεί τελετή Αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων 1916-18 στον Πρίνο Θάσου, μέρα κατά την οποία προγραμματίζονται περιορισμένες αεροπορικές επιδείξεις στον χώρο.

Παράλληλες Δράσεις

α Πρώτη παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Αεροπορικός Πόλεμος στη Μακεδονία 1916-17» που αφορά στην περίοδο του Α΄ΠΠ στην περιοχή την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00.

β Διαρκής Έκθεση Φωτογραφίας αεροπορικού περιεχομένου και μοντέλων αεροπλάνων και διοραμάτων, καθ’ όλη τη διάρκεια της στατικής Έκθεσης.

γ Επιδείξεις στην Παραλιακή Ζώνη Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή (22,23 και 24 Ιουνίου) 10:00 – 13:00

   (1) Πτητικές επιδείξεις και στατική έκθεση αερομοντέλων Ομίλων και Συλλόγων στο προσωρινό «Μοντελοδρόμιο» του Λιμανιού.

   (2) Ναυτικές επιδείξεις – Αγώνες Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (ΝΟΚ) στην παραλιακή ζώνη της Πόλης.

   (3)  Χειρισμού έκτακτων αναγκών από Ομάδες Διάσωσης και πρώτων Βοηθειών Ερυθρός Σταυρός – Διασωστικές Ομάδες Καβάλας

   (4) Αεροπροσκόπων και Ναυτοπροσκόπων Καβάλας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s