Στην τελική εξάδα στο παγκόσμιο της Microsoft η ομάδα του ΑΠΘ

Στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού ανάπτυξης λογισμικού της Μicrosoft «Ιmagine cup» προκρίθηκε η ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ με το σύστημα υποβοήθησης ασθενών με Αλτσχάιμερ Symbiosis. Η ελληνική ομάδα που είχε να συναγωνιστεί άλλες 71 ομάδες, προκρίθηκε αρχικά στις είκοσι και στη συνέχεια στις έξι καλύτερες, ενώ σήμερα διεκδικεί την πρωτιά.
Στην κατηγορία software design που διαγωνίστηκε η ομάδα του ΑΠΘ υπήρχε ο μεγαλύτερος συναγωνισμός, τόσο στο αριθμό των συμμετοχών όσο και στο επίπεδο των συμμετεχόντων, με ομάδες από χώρες με «παράδοση» στις τεχνολογίες πληροφορικής όπως η Ινδία, η Κορέα η Ταιβάν και οι ΗΠΑ. Η ελληνική ομάδα πέρασε στην β’ φάση των 20 και στην τελική φάση των 6, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει ομάδες φοιτητών από την Ιαπωνία, τη Ν.Ζηλανδία, την Ταϊβάν, την Ουκρανία και την Πορτογαλία.
Το πρόγραμμα της Symbiosis στοχεύει να κρατάει σε εγρήγορση το πνεύμα και το σώμα των πασχόντων από την Αλτσχάιμερ, να βοηθά τους ανθρώπους που τους φροντίζουν να ξέρουν ανα πάσα στιγμή που βρίσκονται (χωρίς να χρειάζεται να τους κλειδώνουν στο σπίτι για να μη χαθούν) καθώς επίσης και να βοηθά τους θεράποντες ιατρούς να παρακολουθούν την πορεία της υγείας των ασθενών τους. Την ομάδα της Symbiosis αποτελούν οι προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ Δημήτρης Μανδηλιώτης
Κώστας Τούμπας, Κατερίνα Κυπριώτη, Κική Καζά, με επιβλέποντα τον αναπληρωτή καθηγητή
Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη. Εκτός από το βραβείο της Microsoft η ομάδα του ΑΠΘ διεκδικεί και το βραβείο του κοινού, που μπορεί να ψηφίζει στη σελίδα http://www.imaginecup.com ή απευθείας στο http://bit.ly/ICPCAiccom

Τι είναι το Project Symbiosis

Βίντεο από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Το Imagine Cup πραγματοποιείται από το 2003 και έχει στόχο να αναδείξει την δημιουργικότητα των φοιτητών μέσα από τον σχεδιασμό καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών λογισμικού. Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Αυστραλία και έχει ως θέμα «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων».

Πέρσι το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft είχε κατακτήσει μια ελληνική ομάδα, οι «Alaniarides» αποτελούμενη από τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Καρακατσιώτη και Βαγγέλη Πτερνέα, με την εφαρμογή Touring Machine.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s