Η πλατεία Αριστοτέλους τα Χριστούγεννα

Όχι ένα, αλλά δύο “χριστουγεννιάτικα χωριά” θα έχει φέτος η Θεσσαλονίκη: το πρώτο, στον άξονα της Αριστοτέλους, έχει ήδη ανοίξει τις πύλες του για τα παιδιά, ενώ το δεύτερο θα στηθεί σε μερικές ημέρες, στον χώρο της Έκθεσης.https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=248d0b7008&view=att&th=13b57a9c605937aa&attid=0.6&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P9NxxEws_esMq_FaXDFFEvK&sadet=1354386080215&sads=FRG7GG7d9EMPA6R8vgyTYsmemM8
Τα φώτα στο “Χωριό των Χριστουγέννων” και το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πλατείας Αριστοτέλους άναψαν μόλις προχθές, Παρασκευή. Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσική από τα συγκροτήματα Κρουστόφωνο, Paranaue και Jitterbugs Skg και να γλυκαθούν από τη μεγαλύτερη τούρτα που φτιάχτηκε ποτέ στην Ελλάδα, την οποία δημιούργησαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Παράλληλα, οι φορείς που διοργανώνουν και υποστηρίζουν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές στην πόλη προγραμματίζουν διαφημιστική καμπάνια με σύνθημα “Πάμε Χριστούγεννα – Πάμε Θεσσαλονίκη”, για να προσελκύσουν επισκέπτες από τους γειτονικούς νομούς, αλλά και από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Κοινός στόχος των φορέων είναι να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών και, κατ’ επέκταση, η καταναλωτική κίνηση στην αγορά στο κέντρο της πόλης.

Το “χωριό” περιλαμβάνει δύο καρουζέλ, δύο τρενάκια, παγοδρόμιο, πολλά παιχνίδια, σπιτάκια δημιουργικής απασχόλησης, θεματικές δράσεις κοκ.

Οι δράσεις που είναι δωρεάν είναι τα δημιουργικά εργαστήρια (μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, κατασκευής χριστουγεννιάτικης κάρτας, ζωγραφικής και τέσσερα εργαστήρια με εναλλασσόμενες θεματικές δράσεις), η “χιονόμπαλα” (όπου τα παιδιά θα παίζουν με τεχνητό χιόνι από τις 06.12.2012), καθώς και δέκα ημερήσια θεματικά δρώμενα στο σπίτι του Άη-Βασίλη, που θα επαναλαμβάνονται ανά δεκαήμερο (με θέμα: Ο Άη-Βασίλης είναι Σαλονικιός, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης, Μουσικό Αυτί, Chef, ο Αη-Βασίλης είναι πράσινος, Έχει Φαντασία, Έχει Κέφια, Είναι Αθλητικός Τύπος, Είναι Παιδί).

Φωτ. Αλέξανδρος Αβραμίδης

Φωτ. Αλέξανδρος Αβραμίδης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Επίσης δωρεάν θα είναι τα μουσικά δρώμενα: θα στηθούν δύο σκηνές, μία στην Πλατεία Αριστοτέλους και μία στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Διάφορα συγκροτήματα, όπως το Κρουστόφωνο, τα Χάλκινα της Γουμένισσας και άλλες μπάντες θα παίζουν σε όλο τον άξονα της Αριστοτέλους, όπου θα υπάρχουν κάθε ημέρα και ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι κοκ.

Στο χωριό υπάρχουν καρουζέλ, τρενάκια και πολλά παιχνίδια (με τιμή εισιτηρίου 2 ευρώ), μία ρόδα (2,5 ευρώ) και παγοδρόμιο (5 ευρώ η μισή ώρα, 8 ευρώ η μία).

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

>> Πύλη εισόδου στην Πλατεία Αριστοτέλους, επί της Μητροπόλεως (περιλαμβάνει δύο θεματοποιημένα σπιτάκια, διαστάσεων 12,25 τετρ. μ).

>> Σπίτι του Άη-Βασίλη (διαστάσεων 80 τετρ. μ.) στην Πλατεία Αριστοτέλους.

>> Επτά θεματοποιημένα σπιτάκια για τα δημιουργικά εργαστήρια (στην Πλατεία Αριστοτέλους και στον άξονά της).

>> Οκτώ σπιτάκια για ΜΚΟ (στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς).

>> Φάτνη στον άξονα της Αριστοτέλους, κάτω από την Εγνατία.

>> Μεγάλες χριστουγεννιάτικες μπάλες και καμπάνες στον άξονα της Αριστοτέλους.

>> Διακοσμητικό φωτεινό δέντρο ύψους 9 μέτρων και φάτνη έξω από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

>> Φωτισμός υφιστάμενων φυσικών δέντρων στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, έξω από το δημαρχείο και μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο.

Φωτ. Αλέξανδρος Αβραμίδης

Φωτ. Αλέξανδρος Αβραμίδης

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου και στην Έκθεση (τόξο της ΧΑΝΘ), με καρουζέλ, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, πολλά παιχνίδια και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο στα Βαλκάνια.

Η γιορτή θα επενδυθεί μουσικά από μπάντες της πόλης, ενώ οι ενήλικες που θα συνοδεύουν τα παιδιά θα μπορούν να παρκάρουν δωρεάν στον χώρο της Έκθεσης και να απολαμβάνουν τον καφέ τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

 

Σχετικά θέματα: Από δυο χριστουγεννιάτικα χωριά χωριάτες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s