Ένας «μαραθώνιος» start up στη Θεσσαλονίκη

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το «Σαββατοκύριακο για νεοφυείς επιχειρήσεις» ή αλλιώς Startup Weekend, από τον ομώνυμο μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Σιάτλ που υποστηρίζει παγκοσμίως την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε πρώιμο στάδιο. To Startup Weekend αποτελεί ένα μαραθώνιο δημιουργικής επιχειρηματικότητας στον οποίο συμμετέχουν νέοι και εν δυνάμει επιχειρηματίες. ή απλώς άνθρωποι με μια καλή επιχειρηματική ιδέα. Μέσα σε 54 ώρες οι συμμετέχοντες προσπαθούν να σχηματίσουν, να εξελίξουν και να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα που μπορεί να αποτελέσει αληθινή επιχείρηση. Το σύνθημα του Start Up weekend «no talk – all action», αντικατοπτρίζει την κεντρική φιλοσοφία του διαγωνισμού αυτού που ξεφεύγει από στερεότυπες λογικές. Ο λογότυπος της τοπικής διοργάνωσης είναι ένα ποτήρι φραπέ, μόνο που αντί για κόκκους καφέ έχει… ρομποτάκια. Η εκδήλωση διοργανώνεται από εθελοντές και θα πραγματοποιηθεί 5-7 Απριλίου 2013 στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης που προσέφερε τους χώρους του. Το website του τοπικού διαγωνισμού http://thessaloniki.startupweekend.org/ θα ενημερώνεται καθημερινά. Περισσότερα για το Startup Weekend στο http://startupweekend.org.

———
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Startup Weekend έχει έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ. Μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα δυο τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 800 συναντήσεις «Start Up Weekend» σε 100 χώρες
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες διαρκούν ένα Σαββατοκύριακο, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε workshops, καθώς και να έρθουν σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς τους συνεργάτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s