Μια συγχώνευση που θέλουν οι εργαζόμενοι, αλλά δεν προχωρά

Κι όμως: υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι υπέρ της συγχώνευσης των οργανισμών στους οποίους δουλεύουν και υπέρ της κινητικότητας -παρά ταύτα, εδώ και δύο χρόνια η σχετική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί!

Ο λόγος περί του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ο οποίος δημιουργήθηκε το 2011, από τη συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Απασχόλησης και του Οργανισμού Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ).
Για την ίδρυσή του εκδόθηκε μια κοινή υπουργική απόφαση, αλλά, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, έκτοτε δεν έχει ψηφιστεί ιδρυτικός νόμος, με αποτέλεσμα η συγχώνευση τυπικώς να μην έχει ολοκληρωθεί: «Έτσι, δεν υπάρχει ενιαίο οργανόγραμμα, ώστε εργαζόμενοι από τον έναν οργανισμό να μπορούν να μετακινηθούν στον άλλο και να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες», αναφέρει, μιλώντας στη «Μ», ο κ. Νίκος Μπάντιος, πρόεδρος των εργαζομένων στο τοπικό παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης.
Οι ιδιομορφίες τής… μη συγχώνευσης δεν σταματούν εδώ. Ο οργανισμός δεν διαθέτει κονδύλια παρά μόνο για τη μισθοδοσία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν χρήματα για βενζίνη, ώστε να μετακινηθούν σε μονάδες παραγωγής γάλακτος και κρέατος, για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων: «Θα σταματήσουν οι έλεγχοι, τα ερευνητικά προγράμματα και οι πιστοποιήσεις και, με πρόσχημα ότι δεν ολοκληρώθηκε η συγχώνευση, θα οδηγηθούμε τελικά στο οριστικό κλείσιμο των τεσσάρων οργανισμών» εκτιμά ο κ. Μπάντιος, σχολιάζοντας με νόημα ότι «υπάρχουν ιδιώτες που εποφθαλμιούν τα οκτώ εργαστήρια ελέγχου και τα εργαστήρια πιστοποίησης του ΕΛΓΟ…». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, ο φόβος για «ξαφνικό θάνατο» του ΕΛΓΟ ενισχύεται και από το γεγονός ότι έχει τεθεί ένας ανέφικτος στόχος για κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ με το κλείσιμο του έτους.

Σοφία Χριστοφορίδου

http://www.makthes.gr/news/economy/109527/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s