ΤΡΑΙΝΟΣΕ Στήνει «γέφυρα» εμπορευματικών μεταφορών

Η πρώτη τακτική εμπορική αμαξοστοιχία θα φτάσει αύριο ο πρωί από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, σε ένα δρομολόγιο που θα μεταφέρει καθημερινά εμπορεύματα από την Αττική στη Βόρεια Ελλάδα -και αντιστρόφως.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ξεκινήσει τα εμπορευματικά δρομολόγια προς τα Σκόπια και τη Σόφια, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος είναι να καταστεί η Θεσσαλονίκη κόμβος για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τέσσερις πρωτεύουσες βαλκανικών χωρών και την Κωνσταντινούπολη.
Το πρώτο τραίνο μετέφερε προϊόντα τριών εταιρειών από την Αθήνα -και έτσι θα συνεχίσουν και τα επόμενα μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να εντοπιστούν και να επιλυθούν προβλήματα συντονισμού με τις συνδέσεις στις σιδηροδρομικές γραμμές. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει έρθει σε συμφωνία με 25 μεγάλες βιομηχανίες-μέλη τού Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), «δεν θέλαμε ωστόσο να ξεκινήσουμε με προβλήματα και, τελικώς, να διώξουμε αντί να κρατήσουμε τους πελάτες» εξηγεί μιλώντας στη «Μ» ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος. Ο στόχος της εταιρείας είναι αρκετά συντηρητικός, σε πρώτη φάση: να λάβει μερίδιο 10% των εμπορευμάτων που διακινούνται καθημερινά οδικώς, δηλαδή όσα εμπορεύματα μεταφέρονται με 30 φορτηγά ανά κατεύθυνση.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, οι παράγοντες της τοπικής αγοράς και εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδος, του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Μεταφορέων Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος υπογράμμισαν ότι τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα το «άνοιγμα» στις αγορές της Βαλκανικής, απ’ όπου έχει πελάτες ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης -και η σύνδεση του λιμανιού θα εξυπηρετούσε τα μέγιστα.
«Υπάρχει καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων: θα έχουμε διερευνητικές επαφές με δυνητικούς πελάτες στα Σκόπια και στη Σόφια, ενώ εντός του Ιανουαρίου θα παρουσιάσουμε τις επιλογές ως προς το κόστος και τον χρόνο παράδοσης. Πιστεύω ότι εντός του πρώτου τριμήνου θα δρομολογηθεί τακτική αμαξοστοιχία, δύο φορές στην εβδομάδα. Στόχος μας είναι, μακροπρόθεσμα, η Θεσσαλονίκη να γίνει κόμβος σιδηροδρομικών μεταφορών μεταξύ Αθήνας, Σόφιας και Σκοπίων, αλλά και Κωνσταντινούπολης, Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου» τονίζει ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΘ Κίνηση-«κλειδί» για την αναβάθμιση του λιμανιού
Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τής ΟΛΘ ΑΕ, κ. Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε: «H σιδηροδρομική μεταφορά φορτίων από και προς τα κρηπιδώματα τής ΟΛΘ ΑΕ συνιστά ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που το λιμάνι προσφέρει στους πελάτες του, ενώ μπορεί να εξελιχθεί σε κίνηση – ‘κλειδί’ για τη στρατηγική αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό, άλλωστε, η διοίκηση τής ΟΛΘ ΑΕ άσκησε όλη την πίεση και την επιρροή της για τη διευθέτηση ενός θέματος που, όπως φάνηκε από τη σύσκεψη, ‘καίει’ το σύνολο του εμπορικού κόσμου και των παραγόντων του κλάδου των μεταφορών».

δημοσιετηκε στη «Μακεδονία» 3/12/2013

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s