Λιμάνι: «Παράθυρο» ΤΑΙΠΕΔ για να δοεί η α’ προβλήτα στο δήμο Θεσσαλονίκης

Limani_a_prv

Τον Φεβρουάριο θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η πώληση των μετοχών του λιμένα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στη «ΜτΚ» υψηλόβαθμο στέλεχος του  ΤΑΙΠΕΔ. Το σύνολο της διαδικασίας (πρόσκληση ενδιαφέροντος, προεπιλογή συμμετεχόντων, πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας) θα διαρκέσει έξι με εννέα μήνες. Ως προς το αν θα υπάρχει πώληση του λιμανιού, συνδυαστικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (άποψη που διατυπώθηκε από ρωσικής πλευράς) το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρούν παράλληλα οι δύο διαγωνισμοί.

«Είναι αντιληπτός ο πρόβληματισμός της τοπικής κοινωνίας. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ιδιωτικοποίησης λιμανιών. Οι δύο εταιρείες, ΟΛΠ και ΟΛΘ, είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, άρα ο τρόπος να ιδιωτικοποιηθούν περαιτέρω είναι να πωληθούν μετοχές. Αν προχωρούσαμε σε παραχώρηση δραστηριοτήτων δεν θα μιλούσαμε ουσιαστικά για ιδιωτικοποίηση, αλλά ο ΟΛΘ θα λειτουργούσε ως κύριος παραχωρησιούχος, ενώ η ιδέα είναι αυτό να είναι η δουλειά ενός ιδιώτη» αναφέρει η ίδια πηγή.
Ως προς το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης «για την πρώτη προβλήτα μπορεί να βρεθεί λύση. Ήδη το συζητάμε, έχουμε ακούσει τις απόψεις του δημάρχου και της πόλης και μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα» αναφέρει ανώτατο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.

Σοφία Χριστοφορίδου

Δημοσιευτηκε την «Μακεδονία της Κυριακής» 15/12/2013

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s