Παγκόσμιο παιχνιδιάρικο τζάμινγκ

anatolia_bisselΑπό την Παρασκευή αρχίζει η τριήμερη “παγκόσμια γιορτή” παιχνιδιών που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 475 πόλεις, σε 72 χώρες, και για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη .  Το Global Game Jam είναι ένας μαραθώνιος δημιουργικότητας για την ανάπτυξη πάσης φύσεως παιχνιδιών, από βιντεπαιχνίδια για υπολογιστές, κονσόλες ή κινητά, παιχνίδια με κάρτες, επιτραπέζια, παιχνίδια δρόμου κλπ. Φέτος το Global Game Jam φιλοξενείται σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη (στην βιβλιοθήκη Bissell του κολεγίου Ανατόλια).

Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η εκτελεστική διευθυντρια του Global Game Jam , Zuraida Buter, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα.

<

p style=»text-align:justify;»>Οι συμμετέχοντες, άγνωστοι μεταξύ τους, θα πρέπει να δημιουργήσουν ομάδες και μέσα σε 48 ώρες να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι, βασισμένο σε ένα θέμα που θα οριστεί από τους διοργανωτές. Μάλιστα οι συμμετέχοντες άνω των 18 ετών μπορούν να διανυκτερεύσουν  στη βιβλιοθήκη αν το επιθυμούν, προκειμένου να μη χάσουν χρόνο ή την αίσθηση της ομαδικότητας. Γιατι… τζαμάροντας βγαίνουν τα πιο ωραία παιχνίδια.  Τα παιχνίδια που δημιουργούνται κατά τη διοργάνωση ανεβαίνουν στο κεντρικό site http://www.globalgamejam.org, όπου και είναι διαθέσιμα για να τα κατεβάσει ο καθένας και να τα παίξει, ενώ σε περίπτωση επιτραπέζιων, παιχνιδιών με κάρτες ή δρόμου, ανεβαίνουν στο site οδηγίες για την αναδημιουργία των παιχνιδιών. Από το 2009 μέχρι το 2013 έχουν ανεβεί στο κεντρικό site πάνω από 8.200 παιχνίδια.
• Πληροφορίες και εγγραφές στο Global Game Jam Thessaloniki στη διεύθυνση:
http://join.ggjthessaloniki.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s