Ταξίδι με αεροπλάνο σε τιμές λεωφορείου από και προς την Τουρκία

Εως και 1.500 επιπλέον διανυκτερεύσεις επισκεπτών από την Τουρκία θα προσθέσει στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, κατά τη χειμερινή περίοδο, η συμφωνία της Turkish Airlines με τον τουριστικό οργανισμό Ambotis Tours Air Service.  Η συμφωνία αφορά σε μαζική αγορά αεροπορικών εισιτηρίων και διάθεσή τους σε τουριστικά πρακτορεία της Ελλάδας και της Τουρκίας σε χαμηλές τιμές κατά τη χειμερινή περίοδο.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Όπως εξήγησαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής της Turkish Airlines για τη Βόρεια Ελλάδα Ουτκού Γιαζάν αλλά και τα στελέχη του Ambotis Έλενα Γαϊτάνη και Τίτα Στέφα, ο τουριστικός οργανισμός προαγόρασε για το διάστημα από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 15 Μαρτίου μεγάλο αριθμό θέσεων, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που μπορεί να βρει ο ενδιαφερόμενος στο διαδίκτυο. Έτσι, το αεροπορικό εισιτήριο θα κοστίζει όσο και το εισιτήριο του… λεωφορείου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο τουριστικός πράκτορας και μέλος του δ.σ. του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος Στέφανος Χατζημανώλης. Με τριήμερα πακέτα που θα περιλαμβάνουν αεροπορικά σε τιμές που προσεγγίζουν αυτές των οδικών εκδρομών (από 150 έως 450 ευρώ για ένα τριήμερο), οι πράκτορες εκτιμούν ότι θα τονωθεί εκατέρωθεν η κίνηση τη χειμερινή περίοδο.
Οι ταξιδιώτες θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να απευθυνθούν στον τουριστικό πράκτορα, εφόσον βρίσκουν τιμή εισιτηρίου χαμηλότερη από ό,τι στο διαδίκτυο. Από την άλλη, η συμφωνία συμφέρει και τους επαγγελματίες του τουρισμού, που μέχρι σήμερα κέρδιζαν 1-2 ευρώ ανά κράτηση εισιτηρίου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Θεσσαλονίκης Βύρων Θεολόγης. «Με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, οι τουριστικοί πράκτορες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν πακέτα εκδρομών ελκυστικά και να βοηθήσουν τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Ένωση θα καταβάλει προσπάθεια ώστε ανάλογες συμφωνίες να γίνουν και με άλλες αεροπορικές εταιρείες. Επιπλέον, με δεδομένο ότι η Turkish Airlines συνδέει δεκάδες προορισμούς σε όλο τον κόσμο, δημιουργούνται προσδοκίες για εισερχόμενο τουρισμό και από τρίτες χώρες. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε ο κ. Γιαζάν, η εταιρεία πετάει σε χώρες της Άπω Ανατολής και της Νότιας Αμερικής και σε τέτοια μεγάλα ταξίδια οι τουρίστες προτιμούν να επισκέπτονται δύο χώρες – εν προκειμένω Τουρκία και Ελλάδα. Εάν το εγχείρημα του Ambotis πετύχει, τότε η Turkish Airlines θα εξετάσει την επέκτασή του και στην καλοκαιρινή περίοδο, βάσει μιας διαφοροποιημένης συμφωνίας.

4.000 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια εκθετική αύξηση στις διανυκτερεύσεις τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη: από 36.629 το 2011, έφτασαν σε 47.583 το 2012, 71.437 το 2013 και το α’ εξάμηνο του 2014 ήταν ήδη 34.753. Μάλιστα από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη περί τους 4.000 τούρκους επισκέπτες, καθώς στη γειτονική χώρα γιορτάζουν το Μπαϊράμι και πολλοί σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την αργία για σύντομες διακοπές.

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ Ζητούν βίζα  72 ωρών για τους Τούρκους επισκέπτες
Την έκδοση βίζας 72 ωρών για τους τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προτείνει ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. «Με δεδομένο ότι σε οδική απόσταση 3-4 ωρών από τα σύνορά μας κατοικούν περίπου 25 εκατομμύρια Τούρκοι χωρίς ευκαιρίες weekend και παραλίες εγγύτερα, μια επιτυχής εφαρμογή του μέτρου μπορεί να φέρει τεράστια οφέλη στην περιοχή» επισημαίνει ο κ. Παυλίδης σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάνη και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Εξηγεί δε ότι «η πρόταση αυτή λύνει το πρόβλημα της έκδοσης κανονικής βίζας που ταλαιπωρεί και αποθαρρύνει τους τούρκους πολίτες και είναι ένας ασφαλής τρόπος αύξησης του τουρισμού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση. Η πρόταση του κ. Παυλίδη αποτυπώνει το ενδιαφέρον της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή από την Τουρκία, αλλά και τις χώρες των Βαλκανίων, που, ιδίως το φετινό καλοκαίρι, «τροφοδότησαν» τους προορισμούς της περιφέρειας με έναν αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι.

δημοσιεύτηκε στη «Μακεδονία» 3/10/2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s