ΔΕΘ-HELEXPO Διεθνής αέρας στα πανιά της

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά της να καταστεί πραγματικά διεθνής εκθεσιακός παίκτης έκανε η ΔΕΘ-Helexpo, συνάπτοντας συμφωνία με τον μεγαλύτερο εκθεσιακό όμιλο στον κόσμο, Reed Exhibitions, για την αποκλειστική διοργάνωση για όλα τα Βαλκάνια και την Κύπρο της έκθεσης Aqua-Therm.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Ο εκθεσιακός φορέας είχε προσεγγίσει τη Reed Exhibitions προ δεκαπενταετίας, τότε όμως το «φλερτ» δεν είχε εξελιχθεί σε «σχέση», καθώς μεσολάβησε το σπάσιμο σε ΔΕΘ και Helexpo. Το 2014, και αφού στο μεταξύ οι δύο εταιρείες επανενώθηκαν, η προσπάθεια συνεργασίας με τον κορυφαίο εκθεσιακό όμιλο ευοδώθηκε.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ AQUA-THERM
Έτσι, η ΔΕΘ-Helexpo απέκτησε το δικαίωμα διοργάνωσης της έκθεσης Aqua-Therm, του σημαντικότερου και πλέον αναγνωρίσιμου διεθνώς εκθεσιακού brand της αυστριακής θυγατρικής του ομίλου, Reed Exhibitions Messe Wien. Πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται από το 2004 σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο και αφορά τους κλάδους της θέρμανσης, οικιακής και βιομηχανικής, του κλιματισμού-εξαερισμού, της ύδρευσης-αποχέτευσης και του εξοπλισμού για εγκαταστάσεις σπα, σάουνες και πισίνες. Από το 2016 η Θεσσαλονίκη θα είναι η 13η πόλη όπου θα διοργανώνεται η εν λόγω έκθεση, με αποκλειστικότητα για την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και την Κύπρο. Πρόκειται για μια αμιγώς b2b έκθεση (δηλαδή απευθύνεται σε επιχειρήσεις) και αποτελεί σημείο συνάντησης των κορυφαίων του κλάδου. Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται ετησίως, αρχής γενομένης από το 2016, με την πρώτη διοργάνωση να έχει προγραμματιστεί για τις 11-14 Φεβρουαρίου του 2016, παράλληλα με την Infacoma και την Energytech. Με την προσθήκη της διεθνούς έκθεσης Aqua-Therm, αναμένεται να διπλασιαστεί ο εκθεσιακός χώρος που θα καλυφθεί από εκθέτες (συγκριτικά με τα δεδομένα που υπάρχουν για τις Infacoma και Energytech του 2015).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ
«Αναζητούσαμε τοπικούς συνεργάτες που έχουν αποκτήσει φήμη και κάνουν ήδη κλαδικές εκθέσεις για τις κατασκευές. Η στρατηγική μας είναι να πηγαίνουμε πάντα σε αγορές με προοπτική ανάπτυξης. Η Θεσσαλονίκη είναι μια εξαιρετική τοποθεσία κι αυτή η περίοδος είναι ιδανική, τώρα που η ελληνική οικονομία ανακάμπτει», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Reed Exhibitions Messe Wien, Matthias Limbeck, προσθέτοντας ότι η ΔΕΘ-Helexpo είναι ένας σημαντικός εκθεσιακός παίκτης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ένα εκθεσιακό κέντρο που πληροί τα διεθνή στάνταρτ.
Ως πρώτο βήμα στην υλοποίηση του σημαντικού για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα στοιχήματος της διεθνοποίησης χαρακτήρισε τη συμφωνία των δύο οργανισμών ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας. «Η διεθνοποίηση ήταν από τις βασικές μας προτεραιότητες και τώρα παίρνει σάρκα και οστά» τόνισε.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε πως πέραν της Aqua-Therm γίνονται ήδη συζητήσεις με τη Reed Exhibitions Messe Wien και για άλλα projects στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης της εταιρείας σε ένα παγκόσμιου βεληνεκούς δίκτυο, που ανοίγει την πόρτα στην προσέλκυση σημαντικών ξένων εμπορικών επισκεπτών και εκθετών. «Φέρνουμε ένα διεθνές εκθεσιακό προϊόν στην πόλη, μια έκθεση ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη στον τομέα της, με μεγάλο κύρος» σημείωσε, αναφέροντας μάλιστα πως ήδη τα πρώτα μηνύματα για συμμετοχές στην Aqua-Therm της Θεσσαλονίκης είναι ενθαρρυντικά.
Η φιλοξενία της διεθνούς διοργάνωσης δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την τιμολογιακή πολιτική των άλλων δύο εκθέσεων, ταυτόχρονα με τις οποίες θα πραγματοποιείται. «Θα επηρεαστεί μεν κάπως η τιμολογιακή πολιτική, γιατί εδώ μιλάμε για ένα άλλο προϊόν, διεθνοποιημένο και B2B, αλλά όχι πολύ, θα παραμείνει σχεδόν ίδια. Δεν μπορείς να βάζεις εξωπραγματικά νούμερα σε επιχειρήσεις που δεν αντέχουν», κατέληξε ο κ. Ποζρικίδης.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ REED EXHIBITIONS
Η μητρική Reed Exhibitions είναι ο μεγαλύτερος εκθεσιακός οργανισμός στον κόσμο, με δραστηριότητα σε 43 χώρες, 41 γραφεία, 3.700 εργαζόμενους και περισσότερες από 500 εκθέσεις, όπου συμμετέχουν περί τα 7 εκατομμύρια άτομα. Στην Αυστρία η Reed Exhibitions (σε Βιέννη και Σάλτσμπουργκ) διοργανώνει 30 εκθέσεις σε 40 βιομηχανικούς κλάδους, με τους εκθέτες να φτάνουν το 2014 τους 6.964 και τους συμμετέχοντες τους 594.167.

Δημοσιεύτηκε στη «Μακεδονία» 4/12/2014 http://www.makthes.gr/news/economy/130465/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s