Εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη «εξάγει» εκπαίδευση στην Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ

Μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη εξάγει «εκπαίδευση» σε 70 χώρες στον κόσμο, καταρτίζει προγράμματα σπουδών για τα πανεπιστήμια Κέμπριτζ και Οξφόρδης, Μόσχας και Τόκιο, Ντουμπάι και Πόλης του Μεξικού, σχεδιάζει βιβλία για πέντε από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Πρόκειται για την εταιρεία Hyphen SA, με δραστηριότητα στον χώρο των εκδόσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες, φοιτητές, επιχειρηματίες και στελέχη. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα της σε 70 χώρες και διαθέτει 330 συνεργάτες, εκ των οποίων οι 40 στην Ελλάδα. Το 2014 ο τζίρος της αυξήθηκε κατά 35% (με κύκλο εργασιών 1,7 εκατ. ευρώ) και τα κέρδη κατά 42%, πορεία που αναμένεται να συνεχιστεί φέτος, με προοπτική διπλασιασμού του τζίρου εντός τριετίας.

Yannis StergisΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Η εταιρεία είχε παράδοση στον χώρο των εκδόσεων. Έτσι, όταν ο κλάδος πέρασε κρίση και απολύθηκαν δεκάδες στελέχη με τεχνογνωσία, η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και σύναψε συνεργασίες με αυτά τα στελέχη, τα οποία παρείχαν υπηρεσίες outsourcing (σ.σ. ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη) στους πρώην εργοδότες τους. «Πλέον δημιουργούμε και προτείνουμε εμείς τεχνογνωσία», αναφέρει ο πρόεδρος της Hyphen, Γιάννης Στεργής. Η εταιρεία έχει μεταξύ άλλων στο πελατολόγιό της πέντε από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως: Cambridge University Press, Oxford University Press, Pearson Education, Macmillan και McGraw-Hill.
Το 2011 η Hyphen SA επεκτάθηκε στη μηχανική εκπαίδευσης (δηλαδή στη σχεδίαση προγραμμάτων εκπαίδευσης) και σήμερα αποτελεί τον μοναδικό όμιλο μηχανικών εκπαίδευσης στην Ευρώπη. «Σχεδιάζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα (syllabus) για πολλά πανεπιστήμια, όπως του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης, του Ντουμπάι και της Μόσχας, του Τόκιο και της Πόλης του Μεξικού. Τα Εμιράτα και το Κατάρ είναι οι πιο συχνοί μας πελάτες. Μας αναθέτουν να καταρτίσουμε την ύλη μαθήματος για συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, γιατί το outsourcing τους κοστίζει φθηνότερα, γιατί φιλτράρουμε την αγορά και επιλέγουμε τα καλύτερα στελέχη παγκοσμίως», αναφέρει ο κ. Στεργής.

ΟΙ «ΕΛΑΙΩΝΕΣ»
Παράλληλα η εταιρεία πιστοποίησε 72 εκπαιδευτικά κέντρα μη τυπικής εκπαίδευσης με βάση τις αρχές της «δεξαμενής σκέψης» the ariston project, ενώ λειτουργεί και το αντίστοιχο δικό της εκπαιδευτικό κέντρο (ή «ελαιώνα», όπως ονομάζεται). Συνολικά σε αυτά τα εκπαιδευτικά κέντρα 6.500 παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες που δεν θα μάθουν στο σχολείο. Σε μια εικονική τάξη κάνουν τα μαθήματα του σχολείου και πάνω σ’ αυτό το υλικό τα παιδιά μαθαίνουν στους «ελαιώνες» να αναπτύσσουν δεξιότητες ρητορικής, επιχειρηματολογίας, ψυχολογικής αυτογνωσίας. Η όλη διαδικασία είναι προσαρμοσμένη σε κάθε παιδί με βάση τις μαθησιακές του ιδιαιτερότητες, «αν είναι συστημικό ή ενσυναισθηματικό, πώς εντάσσεται σε μια ομάδα εργασίας, τι τεχνικές διαπραγμάτευσης μπορεί να αναπτύξει. Μαθαίνουμε στο παιδί πώς να μαθαίνει».

ΤΟ MENTORING
Η εταιρεία παρέχει εκπαίδευση και σε στελέχη και εταιρείες, προκειμένου να θέσουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους σε νέες, υγιείς βάσεις. Ήδη έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 350 επιχειρηματίες. «Εφαρμόζουμε τις αρχές του κώδικα the ariston project, αναπτύσσουμε και επικαιροποιούμε δεξιότητες με βάση τις ανάγκες της αγοράς διεθνώς», εξηγεί ο κ. Στεργής.

Δημοσιεύτηκε στη «Μακεδονία της Κυριακής» 1/3/2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s