Ένα δισ. sms την ημέρα “φεύγουν” από μια ελληνική εταιρεία

Ένα δισεκατομμύριο sms την ημέρα “φεύγουν” από μια ελληνική εταιρεία, με έδρα τη Λητή Θεσσαλονίκης, και φτάνουν στα κινητά τηλέφωνα ανθρώπων σε 200 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας,της Αφρικής και της Μ. Ανατολής. Η ΑMD Telecom αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους δρομολόγησης μηνυμάτων sms/mms στον κόσμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Ρόκο το 2000 στο Λαγκαδά και μετέπειτα μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λητή. Το πρώτο προϊόν της ήταν η παροχή υπηρεσιών μαζικής αποστολής SMS μηνυμάτων (διαφημιστικών, προειδοποίησης, ευχών, ενημέρωσης κ.α.) από οποιοδήποτε Η/Υ, χωρίς την χρησιμοποίηση του κινητού τηλεφώνου. Σήμερα η Βορειοελλαδική εταιρία θεωρείται ένας από τους τρεις κορυφαίους sms hub παρόχους παγκοσμίως, είναι δε η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα και μεταξύ των 15 εταιριών σε ολόκληρο τον κόσμο, με τη διεθνή πιστοποιήση από την GSM Association για την ποιοτική δρομολόγηση SMS/MMS μηνυμάτων.
Συνολικά η εταιρεία συνεργάζεται με περίπου 900 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον έχει 25.000 πελάτες (μεταξύ αυτών και κολοσσοί όπως η Shell, η Vodafone και η Carrefour) για λογαριασμό των οποίων διανέμει διαφημιστικά μηνύματα μέσω SMS. Καθημερινά 1 δισεκατομμύριο μηνύματα “φεύγουν” από τα δίκτυά της, που είναι εγκατεστημένα σε πέντε χώρες, ενώ από τις εγκαταστάσεις στη Λητή Θεσσαλονίκης δρομολογούνται κάθε μέρα 1 εκατομμύριο SMS προς έλληνες συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα η εταιρεία συνεργάζεται με τη μοναδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Τουρκμενιστάν, πράγμα που σημαίνει ότι όποιο sms/mms αποστέλεται προς κάτοχο κινητού στη συγκεκριμένη χώρα περνά μέσα από τα δίκτυα της βορειοελλαδικής εταιρείας.
Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τηλεπικοινωνιών Mobile Asia Expo 2012, στην Κίνα και έκανε επαφές με δυνητικούς πελάτες, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα και ευρύτερα την Ασία. Κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο της εταιρείας, ο επικεφαλής Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Σαγκάη, Φώτης Μανουσάκης έκανε λόγο για μια καινοτόμα ελληνική εταιρία που παρέχει λύσεις υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας.
Σοφία Χριστοφορίδου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s