150.000 θέσεις εργασίας με 1.000 ευρώ σε ελληνικά προϊόντα

Το 1984, όταν η Ελλάδα μετρούσε μόλις λίγα χρόνια ως μέλος τής τότε ΕΟΚ, η αγορά της Ελλάδας άρχισε να κατακλύζεται από εισαγόμενα προϊόντα. Ήταν τότε που δεκάδες γνωστοί Έλληνες, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Φρέντυ Γερμανός, ο Μανώλης Γλέζος και η Μελίνα Μερκούρη, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για μια καμπάνια υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων.

Έτσι γεννήθηκε ο περίφημος “Λαλάκης ο εισαγόμενος” και το σύνθημα “Ο επιμένων ελληνικά”.Οι ενημερωτικές εκστρατείες και η γενικότερη δραστηριότητα εκείνης της περιόδου με το κεντρικό μήνυμα “Ο επιμένων ελληνικά” άφησαν εποχή και δημιούργησαν ισχυρό κλίμα καταναλωτικής ζήτησης υπέρ των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, ορισμένοι από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στον τότε Σύνδεσμο Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων – “Επιμένων Ελληνικά” αποφάσισαν να μας υπενθυμίσουν την αξία της… επιμονής στα ελληνικά προϊόντα. Έτσι, στις αρχές του 2012 δημιουργήθηκε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Ο Επιμένων Ελληνικά”. Από τις πρώτες δράσεις της οργάνωσης ήταν η καμπάνια με σύνθημα “Αγοράζοντας ελληνικά, στηρίζουμε το σπίτι μας”, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Μανώλη Γλέζου, του Νίκου Κούνδουρου και του Σταμάτη Κραουνάκη. Η επόμενη εκδήλωση θα είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ (1 με 6 Ιουλίου), στην Τεχνόπολη, προκειμένου να διαδώσει το μήνυμα σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό. Ήδη, τα μέλη του “Επιμένων Ελληνικά” έχουν ξεπεράσει τα χίλια και καλούν ενεργούς πολίτες, συλλόγους, ιδρύματα, δήμους κοκ. να συμπορευτούν για τη στήριξη και προβολή των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

ΚΕΡΔΟΣ 150.000
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
“Σκεφτείτε: αν κάθε ένα από τα περίπου 2 εκατ. νοικοκυριά στην Ελλάδα αντικαθιστούσε εισαγόμενα προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ με ελληνικά, το ετήσιο όφελος για την ελληνική οικονομία θα ήταν 2 δισ. ευρώ! Με αυτά τα χρήματα, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αναπτύσσονταν και θα δημιουργούσαν 100.000-150.000 νέες θέσεις εργασίας” τονίζει ο οικονομολόγος και διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης, κ. Ελισαίος Αρτόπουλος. “Έτσι εξασφαλίζουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη, ενδυναμώνουμε τη ντόπια αγορά, σώζουμε θέσεις εργασίας και ανταμείβουμε τον καταναλωτή. Γιατί θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, όταν εμείς αγοράζουμε εισαγόμενα, ο διπλανός μας χάνει τη δουλειά του”.
Η οργάνωση σκοπεύει να καταρτίσει ένα ειδικό μητρώο ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε κάθε καταναλωτής να γνωρίζει με ακρίβεια τι είναι εισαγόμενο και τι ελληνικό. Παράλληλα, διαθέτει δωρεάν στα μέλη της εκπτωτική κάρτα, με την οποία ο καταναλωτής θα εξασφαλίζει ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες. Επίσης, προετοιμάζεται ένα πρόγραμμα (στα πρότυπα του κοινωνικού τουρισμού), που θα παρέχει σημαντικές εκπτώσεις για διακοπές σε 200 ξενοδοχεία, σε 50 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s