Οι επαγγελματίες θέλουν τη Μοδιάνο

_P2D3976 copyΣτα πρότυπα των κεντρικών αγορών της Στουτγκάρδης, της Κολωνίας και του Μονάχου θέλει να λειτουργήσει την αγορά Μοδιάνο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που σκοπεύει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για την απόκτηση του 43,3% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ.

Η προκαταρκτική πρόταση για τον τρόπο αξιοποίησης της αγοράς και το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν θα είναι έτοιμη μέχρι τέλος εβδομάδας και στη συνέχεια το Επιμελητήριο θα έρθει σε επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ και με τους δικηγόρους των 60 και πλέον συνιδιοκτητών της αγοράς. “Οι μικροιδιοκτητες ήταν παγιδευμένοι χρόνια και τίποτα δεν έχει γίνει στην κεντρική αγορά. Εμείς δεν πάμε να κερδίσουμε χρήματα αλλά να κάνουμε κάτι καλό για την πόλη και για την τοπική οικονομία. Να αποτελέσει ξανά η Μοδιάνο το κέντρο της εμπορίας τροφίμων και αγαθών της Θεσσαλονίκης», τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΕΕΘ  Μιχάλης Ζορπίδης. Όπως είπε στις μεγαλουπόλεις οι κεντρικές αγορές ανήκουν σε συντεχνίες, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αγορές της Στουτγκάρδης, της Κολωνίας και της Φρανκφούρτης.  Το Επιμελητήριο έχει διαθέσιμα κεφάλαια της τάξης των 3-4 εκατ. ευρώ μέρος των οποίων προτίθεται να διαθέσει για να αγοράσει τη  Μοδιάνο. Εφόσον κερδίσει το διαγωνισμό, που πρόκειται να γίνει εντός του έτους, το Επιμελητήριο σκοπεύει να περιλάβει στη διοίκηση της αγοράς και τους μικροιδιοκτήτες αλλά και το δήμο Θεσσαλονίκης.

Σημειωτέον ότι το ΕΕΘ επέλεξε ως τεχνικό σύμβουλο της εταιρεία που συνεργάζεται και με το ΤΑΙΠΕΔ στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΕΕΘ αναφέρθηκε  και στο «Φεστιβάλ Τουρισμού», που διοργανώνει το Επιμελητήριο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στις 26-29 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών/ Υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης , της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στο Φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία σε επιχειρήσεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να προβάλουν τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες τους στο κοινό», τόνισε  μεταξύ άλλων. Ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής και Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης, σημείωσε ότι ακόμη το οργανωτικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι πολλών φορέων της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα μοντέλο για τη συνεργασία στην πόλη. Συμμετέχουν όλοι οι φορείς, η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Γραφείο Διπλωματίας Πόλεων, το Γραφείο Διοργάνωσης Συνεδρίων.

Σοφία Χριστοφορίδου

Σχολιάστε