Η συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτη στη Θεσσαλονίκη

 

Μετά από το «Πρόσεξε καλά Εβραίε! Πρόσεξε, γιατί ο επόμενος Χίτλερ μπορεί να είναι Έλληνας!» που ξεστόμισε ο μοναχός Μεθόδιος στη σύναξη κατά “της κάρτας του πολίτη” που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στην Αθήνα είχα μεγάλη περιέργεια να δω αν τέτοιες φρικαλεότητες θα ακουγόταν και στη Θεσσαλονίκη.

IMG_7146.jpg

Έβλεπα εδώ και καιρό τις αφίσες έξω από τις εκκλησίες, αλλά και σε στάσεις λεωφορείων. Αφίσες διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά της ίδιας αισθητικής και με το ίδιο μήνυμα: ο αντίχριστος, το χάραγμα του θηρίου, κάποιες είχαν μάλιστα και τους λογότυπους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το σύμβολο των Εβραίων. Πάντως με τόση διαφήμιση από τις εκκλησίες περίμενα να δω περισσότερο κόσμο. Η επίσημη εκκλησία απουσίαζε. Ποιος θέλει να ακούει να ακούει εξάψαλμο από τους ζηλωτές; Αλλά και πάλι ποιος μπορεί να αρνηθεί την ανάρτηση των αφισών έξω από τις εκκλησίες για μια εκδήλωση με αυτό το θέμα;

IMG_7112.jpg

Ανακάλυψα ότι είχαν και ομάδες στο  facebook για παράδειγμα εδώ και εδώ όπου υπάρχουν και βίντεο από την εκδήλωση. Σε αυτές τις ομάδες διακινείται και η περίφημη ταινία “ελευθερη βουληση” που σύμφωνα με την περιγραφή “η ταινία δείχνει πως θα είναι η ζωή αν αποδεχτούμε την κάρτα του πολίτη, εμφανίζεται και ο αριθμός 666 τον οποίο θα έχουν οι πολίτες και η επιρροή στην εμφάνιση δαιμόνων μετά την αποδοχή της κάρτας του αντίχριστου αυτού συστήματος. Παίζουν ο Γιώργος Χρανιώτης ο Σπύρος Μπιμπίλας κ.α.” ενώ μας θυμίζουν και το “πάραπλήσιο βίντεο με την Σάντρα Μπούλοκ” (!).

Ο Μεγαλεξανδρός, ο Ιησούς και ο Notis

IMG_7164.jpgΗ εκδήλωση της περασμένης Κυριακής πραγματοποιήθηκε (που αλλου;) στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εξάλλου, όπως θα μάθαινα λίγο αργότερα από κάποιον από τους ομιλητές «ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος μαθητής που κήρυξε το μήνυμα του Ιησού»- αδιάψευστος μάρτυρας το γεγονός ότι «και οι δύο πέθαναν σε ηλικία 33 ετών». Η μουσική υπόκρουση ήταν τραγούδια του Νότη Σφακιανάκη αλλά και του (μακάριου που δεν ζει να τα ακούσει) Νίκου Ξυλούρη. Σχεδόν χίλια άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση – οι συνήθεις ύποπτοι μου είπαν πιο έμπειροι σε αυτό το ρεπορτάζ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας. Τριαντάρηδες και σαραντάρηδες, με μωρα στο καρότσι και παιδιάκια δημοτικού, κοπέλες με βαμμένα κατακκόκινα μαλλιά και τρέντι γυαλιά ηλίου, δίπλα στις παραδοσιακές «θεούσες», καλόγεροι και καλόγριες.  Άλλοι κρατούσαν σημαίες ελληνικές, σημαίες με τον δικέφαλο του Βυζαντίου ή τον ήλιο της Βεργίνας, άλλοι φορούσαν μπουφαν της μονής Εσφιγμένου, άλλοι κρατούσαν εικόνες  και σταυρούς τους οποίους πρότασσαν σε στιγμές κορύφωσης των ομιλιών. Είδα κάπου και μία γνωστή μου και κρύφτηκα να μη με δει και αναγκαστώ να την χαιρετίσω. Έκανα πως μελετώ τα βιβλιαράκια «Το εβραιοσιωνιστικό βαμπίρ Σορός διψάει για ελληνικό αίμα», «το αρχαίο όνειρο των σιωνιστών εκπληρώνεται»και «επιβάλλουν την παγκόσμια κυβέρνηση» του Αναστάσιου Θεοδωριδη.

IMG_7156.jpg

Κάρτα αλα καρτ 

Όταν έφτασα η πρώτη  ομιλία είχε ήδη αρχίσει. Ο  Θεοδωρίδης (διοργανωτής της συγκέντρωσης, όπως μου είπαν) του Ορθοδόξου Συλλόγου «Αγιος Βασίλειος» προέβλεπε ότι «οι επόμενες ομιλίες των αρχιερέων θα γίνουν μπροστά σε σφραγισμένους ανθρώπους» κι ότι σύντομα στην πατρίδα μας θα νιώθουμε ξένοι και στα σπίτια μας θα κατοικήσουν ξένοι. Η λέξη πρόσφυγας δεν ακούστηκε ούτε μια φορά σε αντίθεση με τη λέξη «λαθρομετανάστες» που κάθε φορά που ακουγόταν συνοδευόταν από γιουχαϊσματα. Βέβαια μπερδεύτηκα λίγο, αφού «ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται για μας σπίτι μας» όπως είπε ο ομιλητής, ποιος ακριβώς ήταν ο κίνδυνος;

«Ήδη οι περισσότεροι έχουν παραλάβει πολλά αντίχριστα, όπως ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κλπ όλα αυτά επιβλήθηκαν χωρίς να ρωτηθούν οι άνθρωποι» μας ειπε ο κ.Θεοδωρίδης – κι εγω εμεινα να αναρωτιέμαι αν υπάρχουν κάποιοι που δεν εχουν ΑΦΜ- «αλλά τώρα θα μας ρωτήσουν αν θέλουμε να τις παραλάβουμε τις νέες ταυτότητες και αν δεν αντιδράσουμε είναι σαν να τις αποδεχόμαστε. Γιατί όπως λεν οι γραφές ο αντίχριστος θα ζητήσει από τους ανθρώπους εκουσίως να τον προσκυνήσουν». Μας πληροφόρησε ότι συστάθηκε πανελλαδικός φορέας με πρωτοβουλία χριστιανών από Κρήτη, «με δικηγόρους που έχουν μέσα τους Χριστό» οι οποίοι θα καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων «για να πούμε όχι στην παραλαβή των νέων ταυτοτήτων»- ένα μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ» ακούστηκε από το πλήθος. Μας είπε ότι «σε πολλές χώρες της Ευρώπης δεν είναι υποχρεωτική η παραλαβή των νέων ταυτοτήτων» κι ότι μπορούμε με την παλιά ταυτότητα «να μας αναγνωρίσει το δημόσιο για κάποιες συναλλαγές, μέσω διπλωμάτων, μέσω κάποιου πιστοποιητικού εγγράφου. Δηλαδή σώνει και καλά πρέπει να μας δώσουν ταυτότητες;». Κι άλλα μεγαλοπρεπή ΟΧΙ.

IMG_7179.jpgIMG_7162.jpg

Η δημοκρατία είναι ο εχθρός

«Ζούμε στη “δημοκρατία” του αντίχριστου που σε υποχρεώνει να ακολουθήσεις αυτό που προστάζει μέσω των επίγειων πειθήνιων οργάνων του. Τότε η δημοκρατία (σ.σ. της Ρώμης;) σταύρωσε τον Χριστό μας, αυτή η δημοκρατία σταυρώνει και διαλύει τις οικογένειές μας». Ο αιώνιος εχθρός, η δημοκρατία. Πως μας «σταυρώνει» σήμερα; «Με την προβολή της γύμνιας και της ηδονής διαλύει τον κοινωνικό ιστό, με την τεχνητή οικονομική κρίση, με τη λαθρομετανάστευση». Γιατί η «λαθρομετανάστευση» είναι σαν την coca cola, πάει με όλα.

Ο Θεοδωρίδης προέτρεπε «να δώσουμε το μήνυμα ότι εδώ είναι Ελλάδα, ορθοδοξία, εδώ είναι Θερμοπύλες» και φώναζε «όχι στο χάραγμα του θηρίου, όχι στη νέα τάξη πραγμάτων» για να λάβει βροντερά όχι σε απάντηση. Κάποιος πέταξε και το γνωστό σύνθημα «ψωμί- παιδεία- ελευθερία», δεν κατάλαβε πως κολλούσε, αλλά δεν είχε καμία σημασία. Ακολούθησαν κι άλλα «ζήτω η ορθοδοξία, όχι στη λαθρομετανάστευση».

 

Ο προδότης Καμένος  ο αντίχριστος Μπουτάρης

«Μιας και είπαμε για μετανάστες, τώρα θέλει λέει να κάνει ο Καμένος ο πατριώτης σε εισαγωγικά» λέει ο ομιλητής – το άκουσμα του ονόματος του υπουργού Άμυνας προκαλεί νεα σειρά από «ουυυυ» και αντιδράσεις όπως ‘’ο προδότης, τον πιστέψαμε, μας πούλησε’’- «θέλει να κάνει χώρους των 10 και 20 χιλιάδων λαθρομεταναστών στα Γιάννενα, στο Κιλκίς ,στα Γιαννιτσά, στη Θεσσαλονίκη». Νέα γιουχαϊσματα ξεσπούν και πνίγεται η επόμενη φράση  που καταλήγει σε «εσχάτη προδοσία». Άγνωστο πως το θέμα μετατοπίζεται στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης  (φυσικα όταν ακούγεται το όνομα Μπουτάρης ξεσπά νέο κύμα από «ουουου» και «προδότη» αλλά σε αυτά προστίθεται και το «ανώμαλε») ο οποίος υποτίθεται ότι είπε για τη Ροτόντα «θα ζητήσω να σκεπαστούν η αγία τράπεζα και ο σταυρός». Ο Μπουτάρης, που δέχτηκε επικρίσεις γιατί ήταν θετικός, στο να μπει σταυρός στη Ροτόντα.

Το όνομα του συνεγείρει τα πλήθη, οπότε θα χρησιμοποιηθεί ξανά όταν η ομιλία κάνει κοιλιά, και τότε θα ακουστεί από το πλήθος ότι ο Μπουτάρης «είναι εβραίος αντίχριστος» και «προσκυνά τον Αττίλα». Δύο από τους ομιλητές θα κατηγορήσουν  τους Θεσσαλονικείς που τον εξέλεξαν και οι παρευρισκόμενοι θα κραυγάσουν «όχι εμείς». Όχι ότι είχε κανείς αμφιβολία περί αυτού.

IMG_7161.jpgΟ επόμενος ομιλητής (να με συμπαθάτε που δεν συγκράτησα το όνομά του) συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, αλλά λίγο πιο επαναστατικά. Μιλά για τον Μεγαλέξανδρο, τον πρώτο χριστιανό, για τις Θερμοπύλες, για τους χριστιανούς επαναστάτες. Καλεί τον κόσμο να οργανωθεί στους χώρους δουλειάς (κάτι σαν συνδικάτο αντι-αντίχριστων γιατί λέει να μαζευτούν 20-30 άτομα, που είναι ο ελάχιστος αριθμός για σωματείο και ότι δεν μπορεί, θα συγκεντρωθούν αυτά τα άτομα, γιατί «δεν μπορεί όλοι οι Έλληνες να είναι διεστραμμένοι). Η ομιλία του εξελίσσεται σε πολιτική ανάλυση για «την αριστερά που κυβερνά, ο θεός να την κάνει αριστερά,  αριστερά τρόπος του λέγειν, δυστυχώς αυτοί υπηρετούν νέα τάξη και τάχαμου υπερασπίζονται δικαιώματα». Στη λέξη δικαιώματα ξεσπάει νέο κύμα από ουυυυυ. Όπως μας πληροφόρησε, την κάρτα του πολίτη, την είχαν δρομολογήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά ο Θεός έδωσε να είναι η αριστερή κυβέρνηση αυτή που θα την υλοποιήσει. Δηλαδή πρόκειται περί θείου σχεδίου; Πάλι μπερδεύτηκα. Ένα είναι σιγουρο, όπως φώναζε το πλήθος «ο λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους πατά».

Ποιος δολοφήνησε τον Χριστόδουλο;

IMG_7176.jpgΣειρά είχε ο Νίκος Κωνσταντινίδης, τηλεπερσόνα της θεσσαλονικιώτικης trash TV, με πανελλήνια εμβέλεια και λάμψη χάρη στην αναμετάδοση από διάφορα σκουπιδοκαναλα αλλά και σατιρικές εκπομπές τύπου Ράδιο Αρβύλα. Όπως εξομολογήθηκε δημοσίως ζει γιατί  το θέλει ο θεός, που «με έσωσε από καρκίνο, με έσωσε από ναυάγιο» και από κάτω: «δόξα στο Θεό».

«Σήμερα ζούμε μια τεραστία προσδοσία από πολιτικούς κομματόσκυλα και τα λαμόγια» μας πληροφόρησε («προδότες, είναι εχθροί μας» αντέδρασαν οι κλακαδόροι) «που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Έίναι μασόνοι, είναι αντίχριστοι είναι στη λέσχη Μπίλντεμπεργ». Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι πρόδότες. Για τον Κωνσταντινίδη «δεν υπάρχουν ιεράρχες. Είναι ντροπή να τους αποκαλούμε ιεράρχες  είναι πιόνια της παγκοσμιοποίησης». Όταν αναφέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ακούγονται κατηγορίες όπως «προδότης, ανάθεμα, αιρετικός, ηγουμενίσκος» κι ο ομιλητής να διαβεβαιώνει ότι δεν κινδυνεύουν να θεωρηθούν συκοφάντες γιατί «25 χρόνια στην τηλεόραση και στα 100 μου βιβλία τον αποκαλώ προδότη, ταγματάρχη του τουρκικού στρατού απατεώνα και δεν με κάνει μήνυση». Για τον ίδιο αν εξαιρέσουμε 7-8 πατριώτες μητροπολίτες «όλοι οι άλλοι είναι προσκυνημένοι προδότες, όλοι ήδη έχουν προσκυνήσει τον αντίχριστο». Αναφέρται σε
«προδοτικές φωτογραφίες του Βαρθολομαίου και του Ιερώνυμου», ο οποίος ήταν «πρώην πρόεδρο της κομμουνιστικής νεολαίας της Βοιωτίας» και  έγινε αρχιεπίσκοπος «με εντολή του σιωνισμού της Αμερικής» (!) αλλά τελικά «θα είναι το επόμενο θύμα του Βαρθολομαίου». Ο κ. Ιερώνυμος μαζί με τους Θεόκλητο, Χρυσόστομο Ζακύνθου, Ιγνάτιο Βόλου «δολοφόνησαν τον Χριστόδουλο έμμεσα ή άμεσα»

Σταματούν οι βαπτίσεις!

Στη λογική του «μην αφήσεις τα στοιχεία να καταστρέψουν μια ωραία ιστορία» μαθαίνουμε επίσης ότι «στις 20 Απριλίου σταματούν οι βαπτίσεις στην Ελλάδα με απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου», ότι «είναι έτοιμο νομοσχέδιο στη Βουλή να σιγήσουν οι καμπάνες διότι ενοχλούνται οι  αντίχριστοι και οι λαθρομετανάστες» κι ότι «ξεκίνησε και στη Θράκη η κατάργηση της πρωινής προσευχής». Πνιγμένος σε συνθήματα «αίσχος» και «δεν θα περάσει» ο Κωνσταντινίδης μας πληροφορεί ότι «όλα είναι βάσει σχεδίου της παγκοσμιοποίησης και της εβραιομασονοσιωνοσατανιστικής λέσχης  Μπίλντεμπεργκ».

Αλλά ευτυχώς τίποτα δεν χάθηκε ακόμα, αφού «ο κάθε ένας από σας είναι ένας εκπρόσωπος του Ιησού». Κι ενώ καλεί τους μαχητές του σε εγρήγορση, να σου και οι «λαθρομετανάστες» από τους οποίους προδίδεται το κίνημα της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. «Παίζεται πολύ μεγάλη προδοσία. Στα ΜΜΕ οποίος δεν είναι κομμουνιστής ή αριστερός δεν προσλαμβάνεται» λέει, και όχι δεν αναφέρεται σε τοποθετήσεις ημετέρων από την κυβέρνηση. Τα πράγματα είναι απλά: «όποιος πιστεύει στο Θεό δεν προσλαμβάνεται, οποίος δεν προσκυνά τον αντίχριστο δεν προσλαμβάνεται. Για αυτό και βλέπετε στα μεγάλα ΜΜΕ δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι να μιλούν για πίστη και ελληνισμό. Ζούμε απέραντη προδοσία».

IMG_7186.jpg
Με το ΑΜΚΑ θα πάμε στον παράδεισο;

Επιτέλους είχε έρθει η ώρα του μοναχού Μεθόδιου του εσφιγμενίτη. Στην αρχή μιλούσε σιγανά και άτονα, και το κοινό που είχε «ζεσταθεί» ανυπομονούσε να περάσει στο «παρασύνθημα».

IMG_7188.jpg

Αφού έκανε μια μακρά εισαγωγή για τις μάχες των αγίων πατέρων απέναντι στις αιρέσεις, το σχίσμα του 1024 και αυτούς που διαίρεσαν τον κόσμο της εκκλησίας, πέρασε στις διάφορες προφητείες για τον αντίχριστο και τον γνωστό σε όλους αριθμό. Σύμφωνα με διάφορους πατέρες ο διάβολος «θα ξεκινήσει τον πόλεμο από τη γαστέρα, από την κοιλιά» αλλά όταν θα έρθει η ώρα που «πλέον δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα τότε θα επέμβει ο θεός και όπως ετάιζε τους εβραίους 40 χρόνια στην έρημο έτσι θα βοηθήσει και μας». Ήταν η μόνη φορά που ακούστηκε η λέξη εβραίος και δεν συνοδεύτηκε από γιουχαϊσματα. Επίσης άλλος πατέρας προφήτευσε ότι χωρίς την κάρτα που θα έχει επάνω τον αριθμό του αντίχριστου κανείς δεν θα μπορεί «ούτε να αγοράσει, ούτε να πουλήσει, ούτε να συναλλάσσεται, ούτε να μπαίνει στα νοσοκομεία, να έχει φάρμακα». Ο εν λόγω πατέρας ίσως να μην αναφερόταν στην κάρτα του πολίτη αλλά στην κάρτα που ήδη έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει μεταξύ των ασφαλισμένων και περιλαμβάνει τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) με το οποίο ξέρετε τι κάνουμε; Ούτε κι εγω το ήξερα. «Αρνουμεθα την πρόνοια του θεού» μας κεραυνοβόλησε ο μοναχος Μεθόδιος, «και παίρνουμε το ΑΜΚΑ για να έχουμε τις συντάξεις, μας για να έχουμε την καλοπέραση μας. Έτσι αγαπητοί αδελφοί νομίζετε ότι θα πάμε στον παράδεισο; Οι άγιοι πατέρες μας αγωνίστηκαν, διώχθηκαν μαρτύρησαν για να παραδώσουν την υγιή πίστη που αγιάζει τους ανθρώπους. Εμείς τι καναμε; Τα δεν βαριέσαι, δεν πειράζει δεν είναι τίποτα βλέπετε που μας φτάνουν σιγά σιγά;». Το κακό είχε αρχίσει εδώ και χρόνια, με τα barcode στα τρόφιμα. «Φωνάζαμε τότε μην τα πάρετε γιατί σιγά σιγά θα μας συνηθίσει ο διάβολος να τα παίρνουμε. Τα πήραν όλοι λοιπόν μας φέρον κάρτες ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αύριο την κάρτα του πολίτη και μεθαύριο το σφράγισμα. Γιατί κατηγοράμε αυτούς που κάνουν τη δουλεια τους; Αυτοί είναι οπαδοί αντίχριστου και αυτό τους ζητά να κάνουν. Γιατί εμείς δεν αρνουμεθα τα σφραγισμένα τρόφιμα;»

Οι σκοτεινές δυνάμεις 

Η παρέλαση των πατέρων της εποχής του Βυζαντίου και τα περι σφραγισμένων τροφίμων δεν ενθουσίασαν το κοινό, οπότε ο μοναχός Μεθόδιος άρχισε να ανεβάζει τον τόνο της φωνής και να αναφέρεται σε πιο ελκυστικά θέματα όπως ότι «ετοιμάζονται να χαλάσουν και το Πάσχα που είναι η βασις της χριστιανικής πίστεως» («Ανάθεμα!» φώναξε κάποιος) κι ότι «πρόσφατα ψηφίσαν το σύμφωνο το να ζουν μαζί άντρες με άντρες και γυναίκες με γυναίκες» («Ντροπή» από το κοινό). Μπίνγκο, εδώ υπήρξε διάδραση με το κοινό οπότε συνέχισε το τροπάρι. «Ξέρετε ποιος είναι ο σκοπος αυτων των σκοτεινων δυνάμεων; Γιατί αρχίζουν πρώτα από την Ελλάδα; (σ.σ. κοίτα να δεις που ήμασταν πρωτοπόροι και δεν το πήρε κανεις χαμπάρι) Παντοτε οι Έλληνες ειχαν πατριδα θρησκεία οικογένεια. Θέλουν να διαλύσουν ελληνική οικογένεια και εθνος. Όλοι λεν δεν έχουμε δεσποτάδες, δεν έχουμε αγωνιστές. Μα από που θα βγουν όταν δεν έχουμε οικογένεια; όταν μα κάναν σαν τα μούτρα τους και μεις τους ακολουθαμε;» Έλα ντε; Φυσικά από τη συζήτηση περί συμφώνου συμβίωσης δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στο όνομα Μπουταρης, που εκτός των άλλων είναι τονωτικό και για το φρόνημα του πλήθους.

IMG_7153.jpg

Αμαρτωλά παντελόνια 

Και μια που μιλούσαμε για οικογένεια «ας ρίξουμε μια ματιά στις γυναίκες που είναι εδώ πέρα Είναι έτσι οι γυναικες; Φτάσαμε στο σημείο να μη γνωρίζουμε στο δρόμο ποιες είναι οι γυναίκες και ποιοι οι άνδρες. Όταν ντρεπόμαστε να φορέσουμε γυναικεια ρούχα και φοράμε ανδρικά». Ουπς, θα μου την πέσουν για το τζιν που φοράω, σκέφτηκα αλλά για καλή μου τύχη πολλές από τις γυναίκες γύρω μου φορούσαν επίσης παντελόνια. Που να ξέραμε όμως ότι αυτό το ρούχο «είναι σιχαμάρα μπροστά στα ματια Θεού» και οι γυναίκες που φοράν ανδρικά ή οι άνδρες γυναικεία «εξολοθευτήσετε. Λέει ο Θεός, όχι εγώ. Ας πάρουμε όλες τις οικογένειες. Ποιοι δεν είναι εγκληματίες;  Ποιοι δεν έχουν κάνει εκτρώσεις; Ποιοι αποφεύγουν την τεκνογονια;». Μετά από αυτά πήγαμε πάλι σε έναν δάσκαλο που προφήτευε διάφορα λίγο πριν πέσει η Πόλη αλλά και πάλι η συζήτηση έκανε κοιλιά, οπότε με ένα ακόμη άλμα στο χρόνο και τη λογική βρεθήκαμε ξανά στα καυτά θέματα του σήμερα.

IMG_7159

Το κρυφό σχέδιο της τρόικας 

«Θέλουν να μας τελειώσουν. Μη νομίζετε ότι οι ευρωπαίοι έρχονται εδώ πέρα για να συμφωήσουν τάχα τα οικονομικά. Όχι, απαιτούν τη συμβίωση ανδρών με άνδρες και γυναικών με γυναίκες, να σταματήσουν να χτυπάν οι καμπάνες, να κατεβάσουμε τη σημαία και να βάλουμε ένα πανί, να καταργήσουμε την ελληνική γλώσσα, να έχουμε μια θρησκεία, τη θρησκεία του αντίχριστου. Θέλουν την Ελλάδα να την κάνουν αποθήκη λαθρομεταναστών». Και να τα «σας τα λέγαμε εμείς» και να τα «θα αλλοιωθούν τα συνορα» και «στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε 6 εκατ. κόσμο» και να τα «θέλουν την Ελλάδα χωρίς Μακεδονία, χωρίς Θράκη και κάτω από τη Λάρισα» και να τα συνθήματα «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική» «η Ελλάδα είναι μια και ανήκει στους Έλληνες, σε κανέναν άλλον» και να τα χειροκροτήματα και τα μπράβο. Κάπου εκεί ήρθε και η ευχάριστη έκπληξη από το μοναχό Μεθόδιο, ο οποίος είπε ότι «όποιος θέλει να ζει  στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί αυτά που λέει  ο νόμος της Ελλάδος και το Σύνταγμα της Ελλάδος»!. Όσο για το προσφυγικό κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις που θέλουν «να πάρει ο καθένας το μερίδιο του» από τη Συρία, να σταματήσουν τον πόλεμο «και να παν οι άνθρωποι στην πατρίδα τους».

IMG_7154.jpg

Όταν οι Έλληνες έφτιαχναν Παρθενώνες 

«Ο αγώνας μας είναι πολύπλευρος, θρησκευτικός, εθνικός, οικογενειακός, οικονομικός. Να μην πάρουμε τίποτα από αυτά του αντίχριστου» συνέχισε ο μοναχός Μεθόδιος. «Δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Γιατί έστω κι ένας Έλληνας να μείνει, πραγματικός Έλληνας, την έχουν σκούρα βαμμένη» (να και η παραλλαγή του γνωστού στίχου του Ελύτη). «Δεν είμαστε ζώα, είμαστε άνθρωποι που μας έκανε ο Θεός ελεύθερους. Δεν είμαστε υπόδουλοι των Εβραίων. Δεν είμαστε κανενός υπόδουλοι γιατί όταν οι Ελλάδα και οι Έλληνες έφτιαχναν Παρθενώνες και εκπολίτισαν τον κόσμο αυτοί ήταν ανθρωποφάγοι ακόμα και έρχονται τώρα και μας λένε ότι χρωστάτε. Πού χρωστάμε; Δεν χρωστάει η Γερμανία [για] αυτό που έκανε στην Ελλάδα; Δεν χρωστάν οι άλλοι αυτό που κάνουν καθημερινώς;». Ερωτήματα που ακούμε καθημερινά στο δημόσιο διάλογο.

Καλύτερα πλανεμένοι παρά νερόβραστοι

Ο μοναχός έχει επίγνωση «μας κατηγοράν ότι είμαστε ψυχοπαθείς, είμαστε έτσι, είμαστε αλλιώς…» και όλα αυτά «γιατί έχουμε την τόλμη να πούμε αυτά τα οποία γίνονται. Αλλιώς γιατί φορέσαμε αυτό το ευλογημένο ράσο; Που είναι οι ιερείς; Που είναι αρχιερείς; Γιατί δεν δίνουν έστω παρουσία να πουν κύριοι είστε πλανεμένοι; Προτιμάμε χίλιες φορές αγαπητοί μου αδελφοί να είμαστε πλανεμένοι παρά να είμαστε νερόβραστοι. Προτιμάμε να πεινάμε παρά να τρωμε το χρυσαφί της Ευρώπης. Αυτοί θα μας καταστρέψουν». Ο πόλεμος κατά των εσφιγμενιτών γίνεται «γιατί δεν μνημονεύουμε τον Βαρθολομαίο» και «γιατί δεν παίρνουμε τα χρήματα των Εβραίων». Όπως είπε μάλιστα «4,5 δισ, είχαν βγάλει μόνο για τη μονή» – χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για την Ε.Ε. ή τους Εβραίους, έτσι κι αλλιώς αυτά μάλλον ταυτίζονται στο μυαλό του- «και τους είπαμε άντε φύγετε από εδώ».  Εξαπέλυσε «κατηγορώ» σε όλους τους «εχθρούς» της μονής: στον πατριάρχη «γιατί δεν είναι Έλληνας, γιατί δεν είναι ορθόδοξος», και  ζει «με τα χρήματα των Εβραίων». Εξάλλου «ότι μας προσφέρει η ΕΕ είναι όλα του αντίχριστου  και πρέπει να τα ρίξουμε στον καλαθο των άχρηστων». Οι άνθρωποι χειροκροτούσαν και φώναζαν μπράβο. κι ας έκανα πολλοί από αυτούς δουλειές με τα χρήματα της Ε.Ε. και ας στηρίχθηκε η χώρα επί δεκαετίες σε αυτά τα κονδύλια, κι ας ήταν η σανίδα σωτηρίας μας στα χρόνια της κρίσης.

IMG_7145.jpg

Δεν θα γίνουμε δούλοι των εβραίων

«Τόσοι που είμαστε δεν έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε εναντίον των εβραίων; Αν νομίζουν αυτοί που 400 χρόνια βάλαν τον τούρκο στο κεφάλι μας (σ.σ. εδώ νομίζω ότι αναφέρεται στους παπικούς αλλά κι αυτοί συνδέονται με τη δύση, άρα κατά κάποιον τρόπο με την παγκοσμιοποίηση και άρα τους εβραίους) θα τους έρθει κατραπακιά από τον Θεο.»

Τα περί εβραίων είχαν καλή ανταπόκριση στο κοινό που χειροκροτούσε κι έτσι ο μοναχός τα επανέφερε λέγοντας ότι «δεν είμαστε δούλοι κανενός, δεν θα γίνουμε δούλοι των Εβραίων ποτέ. Δεν θα γίνουμε δούλοι των πολιτικών. Δεν θα γίνουμε δούλοι σε αυτούς που θέλουν να αφανίσουν την Ελλάδα». Μετά και από αυτή την κορύφωση ακολούθησαν διάφορα μυθεύματα περί «πορνοταινιών που γυρίζονται πάνω στην Αγία Τράπεζα στα Μετέωρα», περί λαθρομεταναστών που σε 10-14 χρόνια θα γίνουν πλειοψηφία, ο χαρακτηρσμός «πιθηκίνες» για τις γυναίκες που βάφονται και φορούν παντελόνια (εκεί χειροκροτούσαν πρώτα από όλα οι ίδιες οι γυναίκες» και η ομιλία έκλεισε με κάλεσμα για… παγκόσμια επανάσταση: «Ήρθε η ώρα. Μας περιμένουν αδέλφια μας σε όλα τα μέρη που έχουν σκλαβώσει οι εχθροί μας, από τη μια άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη. Τα διεκδικούμε όλα και θα τα πάρουμε. Μας περιμένει η μεγάλη εκκλησία μας. Να πετάξουμε έξω τους αιρετικούς, να πετάξουμε έξω τους Τούρκους από την Αγιά Σοφιά»

Κάπου εκεί με εγκατέλειψαν οι αντοχές μου. Φεύγοντας άκουγα να λεν ότι «στη Γαλλία επιτρέπουν το γάμο μεταξύ συγγενών α’ βαθμού, στην Ολλανδία νομιμοποίησαν το κόμμα των παιδοφίλων». Κι εγώ σκεφτόμουν αυτά τα πιτσιρίκια που τα φέραν οι γονείς τους να ακούσουν αυτές τις φρικαλεότητες. Σκεφτόμουν τον τυφλό φανατισμό με τον οποίον κράδαιναν τις σημαίες και τις εικόνες και φώναζαν τα «αίσχος» και τα «ανάθεμα» κι όλα αυτά που θα κήρυτταν στον περίγυρό τους αμέσως μετά τη λήξη της εκδήλωσης, αναγγέλλοντας ότι «ετοιμαστείτε, είμαστε στο  τελευταίο σκαλοπάτι» όπως διακήρυξε ο Μεθόδιος. Είμαστε πραγματικά; Ή έχει και πιο κάτω;

IMG_7166.jpg

(για οποιον ενδιαφέρεται το orthodoxia.info κάλυψε την εκδήλωση με αρκετή μετριοπάθεια Βίντεο μπορείτε να δείτε και εδώ).

6 σκέψεις σχετικά με το “Η συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτη στη Θεσσαλονίκη

  1. Δυστυχώς ήταν πολύ αστεία όλα αυτά τα θλιβερά…
    Οταν βγάζετε φωτογραφίες ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ πρώτα το φακό του κινητού ! Γι αυτό όλες οι φωτογραφίες έχουν μία διάχυτη ομίχλη.

    Μου αρέσει!

  2. Παράθεμα: Antisemitic rally held in Thessaloniki | Against antisemitism – Ενάντια στον αντισημιτισμό

  3. Παράθεμα: B'nai B'rith International: We Demand Condemnation of Greek Banner Calling Zionists "Enemies" « National Vanguard

  4. O ρασοφόρος της φωτογραφίας (Μεθόδιος) είναι ένας σχισματικός και καταληψίας κτιρίων που χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα της μονής Εσφιγμένου. Δεν εκπροσωπεί τη μονή αυτή, δεν είναι καν κανονικός ορθόδοξος παπάς ή μοναχός. Ο ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου είναι άλλος και λέγεται Βαρθολομαίος. Παρομοίως, η εκδήλωση αυτή δεν έχει καμμία σχέση με την μονή Εσφιγμένου. Η μονή Εσφιγμένου, όπως κάθε αγιορείτικη μονή, δεν διοργανώνει εθνικιστικές, αντισημιτικές ή άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Μπορεί κανείς να δει https://athosesfigmenou.blogspot.gr/p/blog-page_5.html

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε