Περιμένοντας μια άσπρη μέρα στο ταμείο

χριστουγεννιάτικη αγορα

Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης περιμένει πώς και πώς τις γιορτές για να δει μια άσπρη μέρα στο ταμείο. Πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται αυτό το  διάστημα έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα, που θα συμβάλλει και στον τόνωση της καταναλωτικής κίνησης.

Για αυτό εξάλλου φέτος η ευθύνη για τον στολισμό του άξονα της Αριστοτέλους ανατέθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του φορέα Μιχάλης Ζορπίδης “στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ζεστής, εορταστικής και αισιόδοξης ατμόσφαιρας επ’ ωφελεία των επαγγελματιών και τον εμπόρων της πόλης». Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή φωτίστηκε το ύψους 15 μέτρων χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ μέχρι τις 10 Ιανουαρίου η πλατεία αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ψηλά βάζει τον πήχυ και Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που εκτιμά ότι θα έχει 200.000 επισκέπτες στον “Αστερόκοσμο” που εγκαινιάστηκε χθες στις εγκαταστάσεις της. Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης ο “αστερόκοσμος” έχει ενταχθεί σε πακέτα τουριστικών πρακτόρων των γειτονικών χωρών και αναμένεται να συμβάλλει στη τόνωση της τουριστικής κίνησης και στα έσοδα που θα έχει η αγορά της πόλης την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στο μεταξύ στις 21 Δεκεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα εγκαινιάσει με ένα πάρτυ το άνοιγμα του Open Thess Mall, του Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου. H γιορτή θα στηθεί από τις 6 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Βογατσικού και Μητροπόλεως ανοίγοντας και επισήμως τη δράση που φέρνει κοντά 450 επαγγελματίες του κέντρου, με σκοπό να δικτυωθούν και να προβάλλουν από κοινού στους καταναλωτές τις προσφορές τους. Το “Open ThessMall” περιλαμβάνει καταστήματα μεταξύ Αριστοτέλους και Λευκού Πύργου, από την οδό Μητροπόλεως έως τη λεωφόρο Νίκης.

* ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Σήμερα 13 και τις δύο επόμενες Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου η αγορά. Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, για τα καταστήματα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, είναι 11π.μ.-6 μ.μ . τις τρεις Κυριακές, 10 π.μ.-5 μ.μ. τα Σάββατα, και συνεχόμενο ωράριο 10 π.μ.-9 μ.μ.  τις καθημερινές από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος της εορταστικής περιόδου, με εξαίρεση την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς(10 μ.μ.-5 μ.μ.). Η αγορά θα παραμείνει κλειστή Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Δεκεμβρίου καθώς και  Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιανουαρίου (σε αντικατάσταση της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου οπότε τα καταστήματα θα λειτουργήσουν)

Μικρές διαφοροποιήσεις υπάρχουν στο δήμο Καλαμαριάς όπου το ωράριο των καταστημάτων τις καθημερινές θα είναι 9π.μ.-9μμ, την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 9πμ-5μμ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΚαπάνιΠάμε… Καπάνι

Το Δημοσιογραφικό συγκρότημα Μακεδονία και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προγραμματίζουν για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου μια μεγάλη υπαίθρια, χριστουγεννιάτικη  γιορτή στο Καπάνι. Ο στόχος της εκδήλωσης είναι η κεντρική αγορά της πόλης να αποκτήσει ζωντάνια, εν όψει Χριστουγέννων. 

Καταξιωμένοι και αγαπημένοι σεφ θα στήσουν τη δική τους κουζίνα μαγειρεύοντας για τους Θεσσαλονικείς λαχταριστές νοστιμιές και γιορτινά πιάτα με πρώτες ύλες από το Καπάνι.

Χορευτικά και θεατρικά σχήματα θα αιφνιδιάσουν τους επισκέπτες με παραστάσεις εκτός θεατρικής σκηνής και αναπάντεχα events σε κάθε σημείο της αγοράς. Μουσικά σχήματα ,ορχήστρες και χορωδίες της Θεσσαλονίκης θα γεμίσουν με μελωδίες τους δρόμους της Αγοράς Βλάλη, ενώ ο αγαπημένος ήρωας όλων των παιδιών (αλλά και αρκετών ενηλίκων), ο Άγιος Βασίλης θα φωτογραφηθεί με μικρούς και μεγάλους και θα μοιράσει γλυκά δώρα!. Στατικές αλλά και περιφερόμενες μπάντες με μουσικούς νέους και εξαιρετικά ταλαντούχους θα δημιουργήσουν  κλίμα γιορτής σε κάθε σημείο στο Καπάνι.

Ένα παράθυρο σε άγνωστες πτυχές της ιστορίας του Καπανίου, της παλαιότερης αγοράς της Θεσσαλονίκης, θα ανοίξει ο καταξιωμένος και πολύ αγαπητός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Σκαμπαρδώνης, που μαζί με άλλες προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης θα συζητήσουν για γνωστές αλλά και άγνωστες ιστορίες που σχετίζονται με την «καρδιά» της αγοράς της Θεσσαλονίκης: την Αγορά Βλάλη. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) θα παρουσιάΠσει, μια προσαρμοσμένη εκδοχή της δράσης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ανασκαφή 1». Πρόκειται για ένα ταξίδι μνήμης στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με «όχημα» τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών της πόλης, διανθισμένα με μουσική και τραγούδια

Επιμέλεια: Σοφία Χριστοφορίδου

Δημοσιευτηκε στη «Μακεδονία της Κυριακής» 13/12/2015

Σχολιάστε