«Σβήνει» μυρωδιές, από σουβλατζίδικα μέχρι φουγάρα

22701370.jpgΜια οσμή μπορεί να προσελκύσει ή να διώξει έναν πελάτη από ένα κατάστημα, να ενοχλήσει τους περιοίκους που ζουν γύρω από μια βιομηχανία ή από ένα εστιατόριο ή απλώς να μην γίνει καθόλου αντιληπτή. Η όσφρηση χρησιμοποιείται στο σύγχρονο μάρκετιγνκ ενώ η περιβαλλοντική νομοθεσία θέτει όρους και ως προς την εκπομπή δύσοσμων αερίων.

Λαμβάνοντας υπόψιν πόσο σημαντική είναι μια ωραία μυρωδιά ή η εξάλειψη μιας δυσάρεστης οσμής, η ENVIA AE, μια μικρή επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιείται στον ιδιαίτερο τομέα της απόσμησης. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι που πέρασε από την εισαγωγή και εμπορία ενός προϊόντος από τις ΗΠΑ, στην ανάπτυξη  και διάθεση στην αγορά ενός δικού της προϊόντος και στην παροχή πρόσθετων υπηρεσιών στους πελάτες της.
ΑΠΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από το 2006, αρχικά εισάγοντας από τις ΗΠΑ ένα πέτρωμα το οποίο λειτουργεί σαν σφουγγάρι προσροφώντας και εξουδετερώνοντας αέριους ρύπους που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές, όταν βρίσκεται σε συνθήκες περιβάλλοντος. Τα προϊόντα απόσμησης που διαθέτει, με την εμπορική ονομασία’’BIOSMON’, χρησιμοποιούνται για να εξουδετερωθούν οι δυσάρεστες οσμές και να αντικατασταθούν πχ με άρωμα πεύκου ή αγριοκέρασου που προέρχεται από αιθέρια έλαια. Μεταξύ άλλων έχει εγκαταστήσει συστήματα απόσμησης σε δήμους και εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα, την Κροατία, την Κύπρο και την Τουρκία, στο κεντρικό αποτεφρωτήριο των νοσοκομειακών απορριμμάτων της Σόφιας στη Βουλγαρία, σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων (όπος Hyatt, Sani Resort, Porto Carras), σε αλυσίδες σουπερμάρκετ (Μασούτης, Σκλαβενιτης) κλπ 
envia1Τα προϊόντα της βρίσκουν εφαρμογή σε δεξαμενές αερισμού βιολογικών καθαρισμών, αντλιοστάσια, τουαλέτες, αποχετεύσεις, κάδους απορριμμάτων, ΧΥΤΑ, απορριμματοφόρα, σε βυρσοδεψία και σφαγεία, βιομηχανίες οργανικών λιπασμάτων, εταιρίες διαχείρισης απορριμμάτων, σε κάδους οργανικών απορριμμάτων και γενικά όπου υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά που πρέπει να εξουδετερωθεί. Το επόμενο βήμα για την ENVIA ήταν να αναπτύξει ένα δικό της προϊόν με βάση το υλικό απόσμησης του οποίου έχει την αποκλειστικότητα διάθεσης, και να επεκταθεί σε μια νέα αγορά όπως είναι η εστίαση.
ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013, η εταιρεία μελέτησε, σχεδίασε, κατασκεύασε (μέσω της υπεργολάβου εταιρείας FILTROSYSTEM-EUROPERSIS IKE), δοκίμασε πιλοτικά και εντέλει διαθέτει στην αγορά ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα φίλτρο φυσικής απόσμησης, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, catering, κλπ.) με στόχο την καταπολέμηση των δύσοσμων μυρωδιών που προκαλούνται από την λειτουργία των κουζινών τους. Το μεταλλικής κατασκευής φίλτρο, έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές ούτως ώστε, αφενός να μπορεί να εφαρμόσει στον εξαερισμό της εκάστοτε επαγγελματικής κουζίνας και αφετέρου να μπορεί να ενσωματώσει το ειδικό υλικό απόσμησης. 
0By4crAk5U6spcnVKbmxpQWF1U2c.jpeg
ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΜΩΝ
Κάνοντας χρήση ειδικού επιστημονικού εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας, η εταιρεία ελέγχει  την τοξικότητα και επικινδυνότητα των εκπεμπόμενων αερίων και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αυτά προκαλούν. Μετρώντας παράλληλα και τα οσμαέρια  (odor units) κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των εφαρμογών απόσμησης που παρέχει στο σύνολο του πελατολογίου της. Οι μετρήσεις εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων που πραγματοποιεί η ENVIA, αυτόνομα ή και παράλληλα με εκείνη των αέριων ρύπων, ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση, αφορούν στην παρακολούθηση και μέτρηση της συγκέντρωσης και της συνολικής μάζας αυτών σε εργοστασιακούς και μη χώρου.
Οι μικρομεσαίοι που κάνουν τη διαφορά
Μέσα από τη στήλη “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα” η “ΜτΚ” παρουσιάζει κάθε εβδομάδα μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που κάνουν τη διαφορά γιατί είναι  εξωστρεφείς, καινοτόμες, εξειδικεύονται και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των καιρών. Σε πρώτη φάση παρουσιάζουμε επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα, οι οποίες παράγουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
 ENVIA-AE_-αφιέρωμα-εφημερίδας-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-13.12.2015.jpg

Σχολιάστε